Yurt Gazetesi'nde, aralarında gazetenin genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ olmak üzere çok sayıda gazeteci işten ayrıldı.

Ayrılanlar arasında köşe yazarlarından Ayşenur Aslan, Yayın Koordinatörü Tekin Cebeci, haber müdürleri ve bazı editörlerin yanı sıra gazetenin Ortadoğu muhabiri Ömer Ödemiş de var.

bianet’e konuşan Yanardağ
kararı kendisinin verdiğini belirterek istifasının nedeninin “Gazetenin yönetim anlayışı ve yayın politikası konusundaki derin görüş ayrılıkları” olduğunu belirtti.

“Yurt gazetesi tirajı 70 bine ulaşan, Türkiye’nin beşinci büyük gazetesi haline gelmiş, önemli bir gazeteyeydi. Özgürlükçü bir gazeteydi. Kürt sorununun demokratik eşitlikçi yöntemlerle çözülmesine inanan bir gazeteydi. Tek satır Kürt düşmanlığı yapmayan bir gazeteydi. AKP’nin İslamcı faşizan politikalarına, cemaatin tertiplerine karşı durdu.

“İktidarın yoğun saldırılarıyla karşılaştık. Mali kuşatma, reklam ambargosu, piyasa baskısı… Hepsi üst üste geldi. Gazetenin yayıncılarının sağlam durmaları gerekiyordu. Bütün bunlar üst üste gelince gazeteden ayrılışlar yaşandı.”

Yanardağ gazeteye geri dönmeden önce koşul olarak öne sürdüğü çalışanların maaşlarının ödenmesinin de gerçekleşmediğini, bu durumun Temmuz sonuna kadar gerçekleşmesi gerekirken çeşitli sebeplerden eksik maaşların ödenmediğini bunun da istifa nedenlerinden biri olduğunu belirtti.

Gazetede “Keskin Kalem” imzasıyla yayınlanan günlük yazısını bugün kendi imzasıyla yayımlayan Yanardağ “Kurucusu olduğum, genel yayın yönetmenliğini yürüttüğüm, yazarlığını ve başyazarlığını yaptığım Yurt Gazetesi'ne bugün veda ediyorum” diye yazdı. (Bianet)