YPG Basın Merkezi, “20 gündür Kobanê’de sergilenen direniş, yaşanan çatışmaların sonuçları ve büyük direniş göstererek şahadete ulaşan yoldaşlarımız hakkında bilgileri gün be gün halkımızla paylaşıyoruz. Bu açıklamalarımız dışında şehit arkadaşlarımıza ilişkin çeşitli yayın organlarında yayınlanan haberlerin gerçekle alakası yoktur, halkımız bu bilgilere itibar etmemelidir” dedi.

ANF'nin haberine göre, yazılı bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, IŞİD ile girilen çatışmalarda yaşamını yitiren savaşçılar hakkında gerekli açıklamaları yaptıklarını, çeşitli basın-yayın organlarında çıkan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Çeşitli yayın organlarında yayınlanan haberlerin gerçekle alakası yoktur, halkımız bu bilgilere itibar etmemelidir," dedi.

MEDYADA YER ALAN HABERLER

Medyada, bazı YPG savaşçılarının IŞİD'le yaşanan çatışmalarda öldüğü yönünde haberler çıkmış ve bu haberler YPG yetkilileri tarafından yalanlanmıştı. Yalanlandığı halde haberler yine de medyada yer almaya devam etmişti.

Özellikle YPG'li kadın savaşçılar, ilgili haberlere konu edilirken, yaralı haldeyken şarkı söyleyen YPG'li Nergis Oremar ve Kobani'de değil Cezaa'da bulunan Ceylan Özalp (Berivan)'ın IŞİD'le Kobani'de yaşanan çatışmalarda öldüğü haberleri Türkiye medyasında yer bulmuştu.