Kısa bir süre önce TÜRKSAT’tan çıkarılan Yol Televizyonu ile dayanışma amacıyla Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen etkinlikte, Nisan ayında yapılacak başkanlık referandumu için "hayır" çağrısı yapıldı.

Milletvekilleri ve Alevi kurumlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, özgür ve bağımsız basın mücadelesinin devam edeceği mesajı verildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, referandumda AKP’ye karşı olan bütün güçlerin birleşmesi ve kararsız seçmenlerin ikna edilmesi çağrısında bulundular.

Her iki milletvekili de, referandumda yurtdışındaki oyların büyük bir önem taşıdığını belirterek, iyi bir çalışma örgütlenmesi çağrısında bulundular.

Kürkçü, yaptığı konuşmada AKP tabanında da tek adam rejimine karşı önemli bir rahatsızlığın olduğunu belirterek referanduma kadar bu kesimlerin "Hayır"dan yana oy kullanmasını sağlamak gerektiğine dikkat çekti.

Kanun hükmünde kararnameyle kapatılan televizyonlar arasında yer alan Hayatın Sesi Televizyonu'nun temsilcisi Yücel Özdemir de yaptığı konuşmada, tek adam sistemini kurmanın yolunun tek sesli bir Türkiye yaratmaktan geçtiğini bilen hükümetin, önce muhalif televizyonları, radyoları ve gazeteleri kapattığına dikkat çekerek buna rağmen gerçekleri yazmaktan ve yaymaktan vazgeçmediklerini söyledi.

Özdemir, yapılan baskılara karşı mücadele açısından önümüzdeki dönemin önemli olduğunu belirterek referandumdan "Hayır" kararının çıkmasının basın ve düşünce özgürlüğü açısından önemli olacağına işaret etti.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Hüseyin Mat ise, “Aleviler bu referanduma çok rahat gidiyor. Hepsinin oyu 'Hayır'. Bundan hiç bir şüphemiz yok. Bunun için de Aleviler olarak kararsız olan seçmenlerin kararını değiştirmek için çalışacağız” dedi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan da yaptığı konuşmada, “Zalimlere karşı birlik olma zamanıdır” dedi.

Yol TV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Aydın, Ankara’da RTÜK ve Türsat yönetimiyle yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamadıklarını, karara karşı hukuki mücadelenin de devam ettiğini söyledi.

Aydın, Yol Televizyonu’nun Alevilerin, ezilenlerin, emekçilerin, kadınların sesi olduğunu, kapatılmasının siyasi bir karar olduğunu belirterek, yayın faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi. (Kaynak: Evrensel)