AKP-cemaat kavgası sosyal medyaya sızdırılan ses kayıtlarıyla devam ediyor. “Başçalan” isimli hesap tarafından bugün Twitter’da yayınlanan ses kaydında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Star gazetesi Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu’na yazar Mehmet Altan’ın görevine son verilmesi için talimat verdiği öne sürülüyor.

Cumhuriyet'teki habere göre; kayıtta Başbakan Erdoğan’ın Mustafa Karaalioğlu’na, Mehmet Altan’ın kendi sözlerinden bir kısmını kırparak yazı yazdığından duyduğu rahatsızlığı ifade ettiği iddia ediliyor.

Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen ses, “Bugün yine şeyin yazısı var, Mehmet’in. Bu adam aslında önünü arkasını bilmeden sadece belli bir yerini kapıp şey yapıyor. ‘Yani biz bize yeteriz’ ifadesi vardı ya benim konuşmalarımda. Bu sadece ekonomik alanı kapsayan bir ifade değil ki, bizim ordaki şeyimiz ekonomiyle ilgili kısımda. Bunu başka yerde yaptığım konuşmalarda zaten açıkladım. Hatta siyasi, askeri, ekonomik, ticari alandaki dayanışmamızı hep vurguladık konuşmalarımızda. Bu oradan işin bir yeri cımbızlanıp onun üzerinden konuşma yapıyor” diye konuşuyor.

Mustafa Karaalioğlu olduğu iddia edilen kişi ise Başbakan Erdoğan’a konudan haberdar olduğunu söylüyor. Erdoğan ise “Gereği neyse uzatmadan yapılmalı” talimatını veriyor.

İlgili ses kaydına bu linkten ulaşabilirsiniz...