Yeni Şafak'ta 16 yıl köşe yazarlığı yapan Kürşat Bumin, insan kaynaklarından gelen bir telefonla kovulduğunu açıklamıştı.

Bunun üzerine, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü köşesinde konuyla ilgili olarak 'zorunlu' olarak nitelendirdiği bir açıklama yaptı. İşte Karagül'ün o açıklaması:

ZORUNLU BİR AÇIKLAMA:

"Yeni Şafak gazetesi, kurulduğundan bu yana çok sesliliği ve düşünce özgürlüğünü esas alan bir yayın çizgisi izledi. Bundan sonra da bu yayın prensibinden hiçbir ödün vermeyecektir. Gezi eylemlerinin oluşturduğu sert rüzgarlar sırasında Yeni Şafak'taki çok seslilik hiçbir gazetede yoktu. Yazarlarımızın önemli bir bölümü, gazetenin yayın politikasından farklı olarak kişisel düşüncelerini özgürce ifade etmişlerdir. Kendi gazetelerinin yayın çizgisine muhalif tek cümle kuramayanların gazetemizi bu açıdan sorgulamalarını ciddiye bile almıyoruz.

Kürşat Bumin'in gazetemizden ayrılmasının düşünce özgürlüğü ya da bu çokseslilikle hiçbir ilgisi yoktur. Yazısında yer alan, kurumumuzu hedef alan ve rencide edici bulduğumuz bir ifadesinden dolayı, yollarımızı ayırma kararı verdik.

Durum bundan ibarettir."