Yeni Şafak gazetesinin Medet Önlü suikastıyla ilgili haberine yalanlama geldi.

Medet Önlü'nün ölümüyle ilgili haberde eski bir videoyu kullanan Yeni Şafak gazetesi, cinayeti işleyen kişinin Çeçen olduğunu öne sürdü. Gazetenin haberine tekzip, Medet Önlü İçin Adalet Komitesi'nden geldi.

medeticinadalet.org'da yer alan tekzipte, Yeni Şafak'ın “Medet Ünlü’yü öldüren belli oldu” başlığıyla yayınlanan haberine dikkat çekilerek, "Geçen yıl gerçekleşen suikastın hemen ardından medyada zaten yayınlanmış olan bir video kaydı yeniymiş izlenimi verilerek, cinayeti işleyenin 'Çeçen uyruklu' olduğu öne sürülmüştür," denildi.

Tekzip açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:

"Medet Önlü suikastı ardından Emniyet, Yeni Şafak’ın yayınladığı kaydın yanısıra olay mahallinde bulunan ve katilin eşgalinin net bir şekilde görüldüğü görüntüleri medyayla paylaşmıştı. Soruşturmanın gelen ihbarlar doğrultusunda yürütülmesiyle, suikastı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Murat Aluç’un gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. Murat Aluç, cinayetin üzerinden bir seneden fazla geçmesine rağmen halen tamamlanamayan soruşturmanın, halen yakalanamamış katil zanlısıdır. Murat Aluç’a yardımcılık ve şoförlük ettiği kesin delillerle tespit edilen diğer bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ömer Peltek de suikastın suç ortağı olarak aranmaktadır. Medet Önlü’nün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde serbestçe dolaşan katilleri Türk uyrukludur ve 15 aydır yakalanamamaktadır. Zanlılar arasında yabancı uyruklu olan tek kişi, cinayetin azmettiricisi olarak aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılmış olan Rizvan Ezbulatov’dur.

"Soruşturmaya dair yukarıda paylaştığımız bilgiler suikastın ardından defalarca kamuoyuyla paylaşılmış olmasına rağmen, üstelik Yeni Şafak’ta da yer almış olmasına rağmen gazetenin kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki bu haberini iyi niyetle bağdaştırmakta güçlük çekiyoruz."

Açıklamada, "Bu haberin, 19 Temmuz 2014 tarihinde T24 isimli internet gazetesinde Medet Önlü’nün eşiyle yapılmış bir röportajın yayınlanmasının hemen ardından ortaya çıkmasını da manidar buluyoruz," denilerek, Yeni Şafak Gazetesi’ne yanlış haberi düzeltme çağrısı yapıldı. (Demokrat Haber /BA)