'IŞİD'le mücadele' konusunda eleştirilerin hedefi olan Türkiye, IŞİD yerine 'etkili bir şekilde' Kürtlere yönelik hava saldırıları başlatıp operasyonlarını devam ettirirken, IŞİD karşıtı koalisyonla birlikte hareket etmesi de onu eleştirilerin hedefi olmaktan kurtarmamış, örgüte yönelik başlattığı operasyonlar da 'göstermelik' olarak nitelenmişti.

Yeni Şafak'ta yer alan bir haberin ise adeta IŞİD'e 'istihbarat' verir nitelikte olması dikkat çekti.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinde yer alan  Çetiner Çetin imzalı "F-16'lar salı günü vuracak" başlıklı haberde, Türkiye'nin IŞİD'i ne zaman ve nasıl vuracağına dair bilgilere ve çeşitli detaylarla yer verildi.

Yeni Şafak'ın haberinde, kaç F-16 uçağı ile neredeki hedeflere saldırı düzenleneceğine dair operasyona ilişkin 'ayrıntılar' şöyle aktarıldı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı jetler, salı gününden itibaren Suriye'deki terör unsurlarına karşı kurulan Koalisyon güçleri ile birlikte koordineli bir şekilde operasyonlarda yer alacak. ABD ile yapılan görüşme trafiğinin ardından, TSK'ya bağlı savaş uçaklarının IŞİD ile mücadele sürecinde aktif olarak yer alması hususunda da mutabakata varıldı. Mutabakata göre, Türk jetleri IŞİD'e yönelik 24 Temmuz'daki hava harekatından farklı olarak Suriye hava sahasında hedefleri vurabilecek. Türk savaş jetleri ve istihbarat unsuru taşıyan hava araçları da Suriye hava sahasını rahatça kullanabilecek. 24 Temmuz'da Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan 3 F-16 uçağı, IŞİD hedeflerini ilk kez bombalamıştı."

(Demokrat Haber)