Muhteşem Yüzyıl tartışmaları devam ederken, Fox TV'de yayınlanan komedi türündeki 'Harem' adlı dizi de 'saygısızlık' ve 'tarihle dalga geçmek'le suçlanıyor.

Yeni Şafak gazetesinin, diziye ilişkin olarak yayınladığı 'Saygısızlığın sınırı yok' başlıklı haberinde, dizi Bekir Hazar'ın sözleriyle "tarihle dalga geçip saygısızlık yapmakla" suçlanırken, haberde, "Bu kadar da olmaz" deniliyor.

Bir 'komedi' dizisi olan Harem'in, Muhteşem Yüzyıl dizisine yöneltilen ithamlara benzer ithamlarla eleştirildiği haberde, "Osmanlı'yı doğru yansıtmadığı için eleştirildiği" yönündeki yorumlara yer veriliyor.

Eleştiri noktasında Bekir Hazar'ın referans alındığı haberde, "Dünyada kendi tarihiyle bu kadar çok dalga geçen başka bir toplum var mı acaba?" sözlerine de yer veriliyor.

Haberde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in, "Televizyon dizilerindeki Osmanlı imajı yanlış aksettiriliyor. Osmanlı'da edep ve haya vardı. Bu dizilerde de çoğunlukla dekolte, yatak odası, harem ve magazin malzemesi var. Ecdadımız bunu hak etmiyor" ifadeleri de yer alıyor.

Fox TV'de yayınlanan 'Harem' dizisi komedi türünde olup, dizinin senaryosu da Gani Müjde'ye ait. Dizide Nurseli İdiz, Levent Üzümcü ve Mehmet Ali Erbil de rol alıyor.

Dizinin konusu ise Basur Sarayı'nda, 45 kız çocuğu olan Sultan Küçük Esat'ın erkek çocuk sahibi olma gerekliliği üzerine kurulu. Erkek çocuğu olmadığı için tahtı tehlikeye giren Sultan'ın bu durumu ise ona çocuk doğurmak için uğraşan haremdeki kadınları harekete geçirmektedir. Ve bu durum dizide, bir dizi komik olayın doğmasına yol açar. (BA)