İnsan Hakları Derneği, Yeni Akit gazetesinin "Patronun Oğlu Yahudi" manşeti nedeniyle gazete hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çağlayan Adliyesinde bir açıklama yapan İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa karşı komisyon üyeleri Yeni akit gazetesinin kışkırtıcılık yaptığını ifade etti.

İnsan Hakları Derneği Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyeleri Çağlayan Adliyesine gelerek Yeni Akit gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Gazetenin, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı Yahudilere karşı halkı kin ve nefrete teşvik ettiğini ifade eden dernek üyeleri yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu kadar açık, bu kadar sınır tanımayan bir ırkçılık, bu ölçekte bir antisemitizm ancak Yahudilere nefrete yüksek tolerans gösteren, ağırlıklı olarak Yahudi karşıtı bir toplumda mümkün olabilir. Nitekim 20 Mayıs tarihli Today’s Zaman gazetesinde bunu rakamlarla görüyoruz. İftira ve Karalama ile Küresel Mücadele Birliği’nin (ADL) dünya çapında yaptığı bir araştırma, Türkiye’den araştırmaya katılanların yüzde 75’inin Yahudiler hakkında olumsuz düşündüğünü gösteriyor. Erkeklerin %84’ü, kadınların çok daha düşük oranı, %56’sı antisemitik hissiyata sahip.

Başka bir deyişle toplumumuz ağırlıklı olarak antisemit. Yani Yahudi karşıtı. Yani ırkçılığa eğilimli. Bu gerçeği değiştirmeye doğru adım atmanın tek yolu, Yeni Akit gibi, evrensel insan hakları hukukunu da, Türkiye’nin iç hukukunu da bu kadar rahatlıkla, bu kadar saldırganca çiğneyen yayın organlarını teşhir etmek, adaleti göreve çağırmaktır. Irkçı sözler, yalnızca söz olarak kalmazlar. Eyleme dönüşürler. İnsanlık tarihi bunun örnekleriyle doludur.