Ayça Söylemez'in bianet.org'taki haberine göre, Yeni Akit, 16 Aralık'taki "Al sana gazeteci" başlıklı haberinde gazeteci Rohat Emekçi'yi hedef gösterdi. Emekçi ise aynı gün sokakta saldırıya uğradı.

Emekçi, bianet'e yaptığı açıklamada, "İsim vererek hedef gösterdiler. Bu, benim şahsımda tüm muhalif, özgür basına yapılmış bir saldırı" dedi.

"Al sana gazeteci" haberinde, hem Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) hem de Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı hapisteki gazeteciler listesinde yer alan gazetecilerin, "aslında gazeteci olmadığı" öne sürülüyor:

"Belli odaklar, yurtiçi ve yurtdışında bas bas bağırarak, 'gazeteciler tutuklanıyor' yaygarası yaparken, Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı bir liste mahkûm edilen ve soruşturması süren 61 gazeteciden çoğunun, banka soymaktan, polise bomba atmaya, PKK üyelerine yardım etmekten adam öldürmeye varan çok sayıda suça imza attığını ortaya koyuyor..."

Yeni Akit, Emekçi'nin de "PKK'nin toplantılarında sunuculuk ve PKK'liler için saygı duruşu anonsu" yaptığı için suçlandığını iddia etti.

HABERİN YAYINLANDIĞI GÜN, EMEKÇİ SALDIRIYA UĞRADI.

Emekçi olayı şöyle anlattı: "Geçen Pazar akşamı radyodaki programımı bitirdim, evime gitmek üzere binadan çıktım. Taksi durağına yürürken, saat 23:20'de arkadan saldırdılar. Çok şiddetle yere ittiler, önce gasp edileceğim sandım ama çantama ya da telefonuma dokunmadılar. Düşerken başımı da çarptım. Bir süre ne olduğumu anlayamadım, beni ittikten sonra kaçtılar, kim olduklarını da göremedim."

Hastane raporuna göre, bileği kırıldı, başparmağı çıktı, diğer parmaklarında da ezilme tespit edildi.

"BARIŞTAN BAHSETTİM, HAPSE ATILDIM"

Tutuklu Gazete'nin ilk sayısına da yazmış olan Emekçi, geçen yıl Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesi uyarınca "propaganda yapmak" suçlamasıyla 7,5 ay ceza almıştı. Emekçi, cezasını 17 Aralık 2011'de tamamlayarak Mardin Cezaevi'nden tahliye oldu.

Emekçi'nin ceza almasına neden olan olay, 1 Eylül 2008'de, Barış Günü etkinliğinde sunuculuk yapması.

"Barıştan bahsettim, barışa dair cümleler kurdum, hapse atıldım" diyen Emekçi, hala hedef gösterildiklerini, ancak gazetecilik yapmaya devam edeceğini söyledi.

"Hapis cezamı tamamladım ama biz aslında ömrünüzün sonuna kadar cezalı gibiyiz. Yeni Akit'in yaptığı, 'İleride daha farklısını da yapabiliriz' şeklinde bir tehditti, bugün sana yarın başkasına der gibiydi. Diğer gazetecilere de gözdağı vermek istediler." (bianet)