Yeni Akit gazetesi, çocuk tacizinden hüküm giyip girdiği cezaevinden sağlık sorunu nedeniyle tahliye edildikten 12 gün sonra ölen Hüseyin Üzmez’in durumunu da ‘paralel‘e bağladı. Diken'in haberine göre, gazetede bugün yayımlanan bir haberde ve köşe yazısında, Üzmez’in ‘paralel tezgah‘ nedeniyle cezaevine girdiği öne sürüldü.

Yeni Akit, 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunmaktan hüküm giyen Üzmez’in yazısı hakkındaki haberinde, ”Uzun yıllar avukatlık, gazetecilik ve yazarlık yapan Üzmez, 2008 yılında paralel bir tezgah ile cezaevine girdi’‘ ifadesini kullandı.

‘DEŞİFRE ETMEYE GÜCÜ YETMEDİ’

Gazetenin yazarlarından Ali Karahasanoğlu ise bir adım daha ileri giderek, ”Artık dünyadaki davası düştü.. Dava düştüğüne göre, benim onunla ilgili suçlama hakkında yazmam, inandığım doğruyu söylemem, bildiğimi aktarmam, yargıya müdahale olmaz’‘ deyip şöyle devam etti:

O hayatta iken yazsaydım.. “Beraat etmesi için yazıyorsun.. Tahliye olması için ortam hazırlıyorsun.. Şüpheliyi koruyorsun. Tacizcinin avukatlığını yapıyorsun” denilebilirdi.. Şimdi bu itirazlar ortadan kalktı… Bunun rahatlığı ile söylüyorum: Üzmez’e; kartel desteği ile, paralel tezgah kuruldu! Ama bu tezgahı deşifre etmeye, Üzmez’in de, bizim de gücümüz yetmedi!

Takvim gazetesiyse, Üzmez’in ölüm haberini birinci sayfasından ‘Yalnızca Elveda‘ başlığıyla verdi.