Taraf Gazetesi'nin sahibi Başar Aslan'ın gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar'ın bilgisi dışında Yazıişleri Müdür Kurtuluş Tayiz'in görevine son vermesi üzerine Aslan'a tepkiler büyüyor.

Medyatava'nın haberine göre, gazetede Tayiz'in görevden alınmasının ardından Genel Koordinatör Markar Eseyan'ın da görevine son verildi.

Bu gelişme üzerine gazetenin yazarları ortak bir bildiri hazırlayarak, Oral Çalışlar'a rağmen alınan bu kararı kabul etmediklerini, gazetenin bugüne kadar editoryal bağımsızlığa saygılı bir çizgisi olduğunu ve böyle kalması gerektiğini dile getirdiler.

KARARDAN VAZGEÇİLMEZSE BAZI YAZARLAR YAZMAYA SON VERECEK

Bildiride imzaları bulunan, Melih Altınok, Yıldıray Oğur, Ceren Kenar, Tuncer Köseoğlu, Alper Görmüş gibi yazarların Başar Aslan'ın kararından vazgeçmemesi durumda gazetede yazmayı sonlandıracakları konuşuluyor.

YAYIN YÖNETMENLİĞİNE DOĞAN AKIN GELECEK İDDİASI

Oral Çalışlar'ın görevini bırakması durumunda ise Doğan Akın'ın yayın yönetmenliği koltuğuna oturacağı iddia ediliyor..

İşte Taraf Gazetesi yazarlarının Başar Aslan'a yazdıkları o bildiri:

"Sayın Başar Arslan,

Taraf Yazıişleri Müdürü Kurtuluş Tayiz'i, Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar'a rağmen görevden almanızı gazetecilik meslek adabıyla bağdaştıramadık. Taraf bugüne kadar editoryal bağımsızlığa saygılı bir çizgi izledi. Böyle kalmasını önemsiyoruz. Taraf gazetesi yazarları ve çalışanları olarak yazıişlerine yönelik bu tasarrufunuzu geri almanızı istiyoruz.

Yazıişlerinin editoryal bağımsızlığının sağlanması bizler için de, Oral Çalışlar'ın görevi dönmesi için de hayati önemdedir.

Taraf'ın geleceği için gereğini yapmanız umuduyla...

Murat Belge

Alper Görmüş

Halil Berktay

Hidayet Şefkatli Tuksal

Gürbüz Özaltınlı

Mithat Sancar

Akın Özçer

Melih Altınok

Roni Marguiles

Kurtuluş Tayiz

Yıldıray Oğur

Oya Baydar

Markar Esayan

Ceren Kenar

Gülengül Altınsay

Tuğba Tekerek

Tuncer Köseoğlu

Demiray Oral

Erol Katırcıoğlu

Bekir Ağırdır

Pelin Cengiz

Ferhat Kentel

Tan Oral

Cahit Koytak

Vahap Coşkun

Ertan Altan

Gülden Tümer