Eylül ayında Akhtamar Adası’ndaki Surp Khaç Kilisesi’nin açılışında Ermenice olarak da yayınlanan “Van Times Gazetesi” dergi formatında geri dönüyor.

 

Kağıtları Bitlis’ten, yazıları dünyanın dört bir yanından gelen Van Times’ın dört dildeki çevirileri İngiltere, Ermenistan ve Türkiye‘de yaşayan gönüllüler tarafından yapıldı.

 

Şimdilik yıllık olarak yayınlanacak dergi 8 Eylül’de Van’da dağıtıma başlayacak.

 

Van Times ilk olarak sabah saatlerinde Akhtamar Adası iskelesinde satışa sunulacak. Ardından şehirdeki tüm bayilere dağıtılacak.

 

Derginin ilk sayısının okuyucusuna bir de sürprizi var. Dergiyi satın alanlar Van’ın Çatak bölgesine ait yerel Ermeni kıyafetlerinin tanıtıldığı bir kartpostala da sahip olacak.

 

10 TL’ye satışa çıkan dergi için yurt içi siparişlerde [email protected] adresine mail atılabiliyor. Dergiyi isteyenlere kargo ücretsiz olarak gönderiliyor.

 

Van Times, ay sonundan itibaren “Apple Store”dan tüm makalelerin diğer dillerdeki tercümeleriyle genişletilmiş versiyonuyla tablet dergi olarak okunabilecek.

 

DERGİNİN İÇERİĞİ

Dergide Türk, Ermeni ve Kürt yazar, gazeteci ve akademisyenlerin çalışmaları bulunuyor.

 

Van Times, Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve İngilizce olarak yayımlanıyor. İçeriğinde foto-röportajlar, tarihi bilgiler, haritalar, anı ve edebi hikayelerle Van hakkında bilmediklerinizi öğrenebileceğiniz birçok araştırma ve röportajlar yer alıyor.

 

Derginin ilk sayısında Yaşar Kemal, Sarkis Seropyan, Ayşe Hür, Ferhat Kentel, Mehmet Fırat, Hovhannes Shiraz, Şeyhmus Diken ve daha birçok ismin özel dosya ve makaleleri var.

 

Dört dilde yayınlanacak olan dergi her yıl özel dosyalarla bir arşiv oluşturmak niyetinde.

 

İNTERNETTEN ALINAN DESTEKLE YAYIMLANAN DERGİ

Derginin ilk sayısı için “crowdfunding” (toplu bağış) yöntemi kullanıldı. Bu yöntemle derginin ilk sayısının basılabilmesi için internet üzerinden bir kampanya açılarak bütçe oluşturuldu.

 

Herkesin ortak olabildiği dergiye destek verenler Van Times’ın sadece 4000 adet yayımlanacak olan ilk sayısından birine, özel haritalara ve rehberlere sahip olabiliyor.

 

VAN TIMES’IN KÜNYESİ

İmtiyaz Sahibi: Muhbet Altınal

Yazı İşleri Müdürü: Ömer Aytaç Aykaç

Yayın Koordinatörü: Aris Nalcı

Yayın Danışmanı: Serdar Korucu

Grafik Tasarım: Serenad Yılmaz

Basıldığı Yer: Gündoğdu Ofset – Van

 

Destek vermek ve detaylı bilgi için;

http://www.indiegogo.com/vantimes