Kayyım atanan Silvan Belediyesi'nin yaptığı ihaleyi, "Silvan Belediyesi’nde usulsüzlük iddiası” başlıklı haberle duyuran gazeteci Ferhat Parlak hakkında savcılık soruşturma başlattı. 

Kayyum atanan Silvan Belediyesi'nin 27 Temmuz’da yaptığı ihaleyi, 3 Ağustos'ta "Silvan Belediyesi’nde usulsüzlük iddiası” başlığıyla duyuran gazeteci Ferhat Parlak hakkında kayyum ve Silvan Kaymakamı Adem Çelik suç duyurusunda bulundu. Mahkeme kararıyla 16 Ağustos 2015'te kapatılan Silvan Mücadele Gazetesi’nde muhabirlik yapan Parlak, yaptıkları haberleri ise sosyal medya üzerinde paylaşarak, gazeteciğini sürdürüyor. 

USULSÜZLÜK KAMU İTİBARI OLDU!

dihaber'de yer alan habere göre Parlak, Silvan Belediyesi ile ilgili yaptığı usulsüzlük haberi sısa sürede birçok sosyal medya hesabı, ajans ve gazete tarafından kullanıldı. Bu durumdan rahatsız olan kayyum Adem Çelik, 15 Ağustos Salı günü Parlak hakkında Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Kamu kurumu ve yetkililerini karalama”, “Kamu itibarını zedeleme”, “Kamu düzenine olan güveni zayıflatma” gerekçeleriyle maddi ve manevi tazminata mahkum edilmesi için suç duyurusunda bulundu. 

Kayyım Çelik’in suç duyurusunun ardından savcılık, Parlak hakkında soruşturma başlattı.

‘KAYYUMUN KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMESİ GEREKİYOR’ 

Kayyım’ın suçlamalarına tepki gösteren gazeteci Parlak, “Kurumun itibarını düşünen kayyumun, 85 bin nüfusluk bir ilçeyi yakından ilgilendiren ‘Silvan Belediyesi’nde usulsüzlük iddiası’ başlıklı haberi hakkında açıklama yapıp kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor” diye tepki gösteriyor. Parlak, savcılığın henüz ifadesinin almadığını ancak işin takipçisi olacağını söyledi.