CNN TÜRK'te, Aykırı Sorular'da Çarşamba akşamı Enver Aysever, Türkiye'de Araştırmacı Gazetecilik denilince akla gelen ilk isim olan Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu'yu ağırladı.

 

Özge Mumcu, babası Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993'te evleri önünde uğradığı saldırı gününü anlattığı programda polisin soruşturma sırasında kendilerine "bir aşk cinayeti olabilir mi?" diye sorduğunu da anlattı.

 

ARAYANLAR 'GERÇEK Mİ?' DİYE SORUYORLARDI

"Arabayı ben dışarda görmedim, ben dışarı çıkmadım. Ekrandan gördüm. Televizyonda saat yedi haberlerinde gördüm. Altüst olmuş bir araba ve düşünsenize direksiyon tavanda, inanılmaz bir görüntü. Yani herhalde o zaman çok net ağladığımı hatırlıyorum. Trafo patladı zannettim, o sıra telefonlar çaldı, arayan bir dolu insan oldu ve "Gerçek mi?" diye soruyorlardı. Ne gerçek mi? Bir şey mi oldu? Farkında değildim. Çünkü elektrikler de kesildi aynı zamanda, televizyon açıp da göremiyorum. Annem kapının dışındaydı."

 

Mumcu suikastının hala aydınlatılmadığını söyleyen Özge Mumcu soruşturmanın ciddiyetle sürdürülmediğini vurguladı. Dönemi araştıran Emniyet Müdürü'nün "aşk cinayeti mi?" sorusu karşısındaki şaşkınlığını anlattı.

 

BANA MUMCU CİNAYETİ "AŞK CİNAYETİ OLABİLİR Mİ?" DİYE SORULDU

Özge Mumcu: "Dönemi araştıran emniyet müdürü gelip şöyle bir soru sordu, ben 18 yaşımdaydım, Umut Operasyonu yeni başlamıştı, "Sizce Uğur Bey aşk cinayetine kurban gitmiş olabilir mi?"

 

Enver Aysever: Aşk cinayeti bomba ile mi işlenir yahu? Bu soru sahiden soruldu mu?

Özge Mumcu: Bu soru sahiden soruldu ki ben de kahve servisi yapıyordum. Ben sinirden gülmeye başladım. Mesela bunun böyle psikolojik de bir şeyi olduğunu düşünüyorum."

 

Enver Aysever: Bunu neye dayanarak soruyorlar? Babanızı takip edip bir aşk hayatı analizi mi yapmışlar?

Özge Mumcu: Öyle bir şey yok ki zaten. Sadece sinir bozmak ya da sizi denemek. Yani bilmiyorum artık soruşturma tekniklerinde ne ise bunun adı. (GAZETECİLER.COM)