Kullanıcılarına 140 karakterle düşüncelerini ifade etme olanağı sunan sosyal ağ Twitter, 517 milyonluk kullanıcı sayısına erişti. 955 milyon hesap sayısını bulunan Facebook'tan sonra en büyük sosyal ağ konumunda bulunan Twitter'daki Türk kullanıcıların sayısı da 3 ayda 1.8 milyon artarak haziran itibariyle 9 milyona ulaştı. Fransız sosyal medya araştırmaları şirketi Semiocast'ın çalışmasına göre yarım milyar sınırını geçen Twitter'daki hesap sayısının yaklaşık üçte biri ABD'den. 141.8 milyon Twitter kullanıcısı bulunan ABD'deki kullanıcıların attığı tweet'lerin oranı twitter trafiğinin yüzde 25.8'ini oluşturuyor.

Türkiye'nin, kullanıcı bazında Twitter'daki ağırlığı yüzde 1.7 seviyesinde bulunuyor. En çok Twitter hesabı olan ülkeler sıralamasında Türkiye, 9 milyonluk kullanıcı sayısıyla 11'inci sırada yeraldı. Böylece Facebook'ta 31 milyon hesapla 7. sırada olan Türkiye, Twitter'da Rusya, Fransa, Almanya ve İtalya gibi ülkeleri geride bıraktı. Brezilya, 41.2 milyon hesap ve yüzde 8'lik payla ABD'den sonra Twitter'ın en yaygın olduğu ikinci ülke olurken, Japonya 35 milyon hesap ve yüzde 6.7'lik kullanıcı payıyla üçünü ülke konumunda.

İSTANBULLU İLK 20'YE GİRDİ
Türkiye, İstanbul'da yaratılan trafikle de Twitter'ın listelerine girdi. Dünya çapında 10.6 milyar tweet'in atıldığı geçtiğimiz haziran ayında, bu tweet'lerin yüzde 27'sini, diğer bir deyişle 2 milyar 862 milyonunu coğrafi olarak konumladnırılmış olan tweet'ler oluşturdu. Bu 2.8 milyar adetlik aylık coğrafi tweet'in yüzde 0.7'sini (20 milyon) İstanbullu'lar attı. Bu 20 milyonluk aylık tweet'le, 15 milyonluk nüfusa sahip olan İstanbul, dünyada en fazla tweet atılan 12. şehir oldu. 'En çok şakıyan şehirler' listesinin zirvesinde ise sözkonusu 2.8 milyar tweet'in yaklaşık yüzde 2.4'ünün (ayda 68.7 milyon Tweet) atıldığı Endonezya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Cakarta, yeraldı. Listede yüzde 2.2 ile ( 62.9 milyon tweet) Tokyo üçüncü ve yüzde 2'lik ( 57.2 milyon tweet) oranla da Londra dördüncü oldu. (habertürk)