Tutuklanan Alman Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in kız kardeşi İlkay Yücel tutukluluk kararını şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederek onun sadece gazetecilikten dolayı yargılandığını söyledi.

Süheyla Kaplan'ın Odatv'de yer alan haberine göre, Yücel yaptığı özel açıklamada Alman medyasının ve Alman hükümetinin olaya karşı tavır aldıklarını savunarak, "Almanya makamları Deniz’in tutuklanması konusunda gerekli açıklamayı yaptıklar. Birçok politikacı, siyasi parti temsilcisi hemen hemen her gün konuyla ilgili açıklama yapmakta ve bu konuda tavır göstermekte. Alman hükümetinin yapılması gerekeni yaptığına inanıyorum. Bir abla olarak elbette Deniz’in tutuklanması bizi çok üzdü. Ancak bütün tutuklu gazeteciler için de aynı düşüncedeyim" dedi.

Türkiye’de yaklaşık 150 gazetecinin cezaevinde olduğunu ifade eden Yücel, "Tıpkı diğer gazeteciler gibi kardeşim de sadece yaptığı haberlerden, yani gazetecilik mesleğinden dolayı suçlandı. Yaptığı haberler terör suçu sayıldı. Almanya’nın en önemli gazetesi Die Welt’te diğer medyanın haber yaptığı gibi o da benzer haberler yazdı" şeklinde görüş bildirdi.

Deniz’in Alman gazeteci olduğuna dikkat çeken İlkay Yücel, "Deniz’in tutuklanması basın özgürlüğüne bir gözdağıdır. Elbette annem ve babam da durumdan dolayı çok üzgünler. Günlerini haberleri okumakla geçiriyorlar" dedi.