Her ne kadar adında ‘Sol’ geçse de bu kavramdan zerre kadar nasibini almayan kapaklarla çıkan ‘Türk Solu’ dergisi bu yöndeki yaklaşımlarına bir yenisini daha ekledi.

ÖZLENEN FOTOĞRAF BAŞLIĞIYLA ÇIKTI

Ayaklarına bağlanan iple sürüklenmiş ve parçalanmış PKK’li cesetlerini kapağına taşıyan Türk Solu dergisi kapağa kalın puntolarla yazılmış ‘İŞTE ÖZLENEN FOTOĞRAF’ başlığını attı.

BU KAPAK İLK DEĞİL

"Ordu Göreve", "Dayan Saddam, Dayan Irak", "Kürtlerden Alışveriş Yapmayın" gibi manşetleriyle tanınan Türk Solu Dergisi, bir diğer sayısının kapağında da 'kanlı urgan' kullanmıştı. Kapakta, kanlı urganla beraber 'Dağa çıkanı da, dağa çıkartanı da dağdan indireni de, hepsini asacağız!' ifadesine yer verilmişti.

Birçok kapağında faşizan başlıklar kullanan ‘Türk Solu’ dergisinin son sayısı da daha önceki kapaklarındaki zihni kirlilikten aynı ölçüde nasibini almış görünüyor…

Kullandıkları bazı başlıklar şöyle:

- Kürt Sorunu yok, Kürt istilası var
- Türk oğlu, Türk kızı Türklüğünü koru
- Kürt varsa sorun var
- Kürt istilasının 80 yılı
- Türk ırkçı olabilir mi?
- Şeyh Sait'i Atatürk Asmıştı, Kalan İtleri Biz Asacağız
- BDP'yi Kapatın
- Türk Milleti Kararını Verdi: Apo Asılsın
- Kılıçdaroğlu Ermeni dönmesi mi?
- Söz Artık Türklerin: Türk Şehirleri DTP'ye Kapalı
- Kürt neden faşist olur?
- Vatandaş Alışverişini Türk'ten Yap
- Kürt-İslamcılar Değil Biz Kazanacağız

Ayrıca, üzerinde "Türkiye Türklerindir" ve "Mecliste Terörist İstemiyoruz" yazılı tişörtleri pazarlıyorlar.

KİM BUNLAR?

Kendilerini her ne kadar ‘sol’ diye nitelendirseler de ırkçı-faşist gruplardan daha da saldırgan bir çizgiye sahip olan ‘Türk Solu’ dergisi, Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun başyazarı olduğu haftalık bir yayın.

Gazetenin yazarları arasında ‘ulusalcı’ olarak bilinen Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Öner Yağcı, İlyas Salman, Prof. Dr. Cihan Dura ve eski milli kaleci Eser Özaltındere de bulunmakta.

Grup, Ulusal Parti adında bir de parti kurdu.

Daha önce İP ve Aydınlık çevresinde yer alan Gökçe Fırat Çulhaoğlu buradan bile MİT’çi ve provokatör olduğu iddiasıyla atılmıştı.