Türkiye'de Kürtçe yayın yapan tek günlük gazete olan Azadiya Welat Gazetesi'nin Diyarbakır'da bulunan merkez bürosuna yapılan baskının ardından 25 çalışanının gözaltına alınmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

DBP Eş Genal Başkanı Sebahat Tuncel ve beraberindeki heyet, büroya destek ziyaretinde bulundu.

Gözaltına alınan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunan Tuncel, "Kaos dışında bir sesi duymak istemiyorlar. Başka yol mümkün diyenlerin sesini kısmaya çalışıyorlar. Akademisyenler görevden alınıyor Kürt basını ile dayanışma içinde olanlar tutuklanıyor. Tüm bunların bir strateji olduğunu, OHAL ile tüm hak ve özgürlükler ortadan kaldırılmak isteniyor. Azadiya Welat çalışanlarının gözaltına alınması bundan bağımsız ele alınamaz" dedi.

Gazete çalışanlarının gözaltına alınırken, kapı önünde bekleyen arkadaşlarının ortaya koyduğu direnişin anlamlı olduğunu kaydeden Tuncel, şunları söyledi:

"Bu direniş Kürt halkının kazanımları konusundaki ısrarını gösteriyor. Baskı ve zor politikalarını birebir yaşamış bir halk nasıl büyük bedeller ödediklerini en iyi kendileri bilir. Bu gelenek sadece bir gazete çıkarma geleneği değil direnişi ören bir gelenektir."

'HABER ALMA HAKKIMIZA SALDIRIDIR'

Gazeteciliğin suç olmadığının herkes tarafından kabul edilmesi gerektiğini dile getiren Tuncel, gerçeği yazmanın gazetecilik geleneği olduğunu söyledi.

"Bu saldırı aynı zamanda doğru haber alma hakkımıza yönelik bir saldırıdır" diyen Tuncel, "Azadiya Welat Kürdistan'da gerçekleri yazan bir gazete buna karşı dayanışmayı büyütmek görev ve sorumluluğumuzdur" dedi.

Tuncel, Azadiya Welat'a halkın sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, gözaltına alınan çalışanlarının bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kaynak: DİHA