Gezi Parkı eylemlerine sosyal medyadan paylaştıkları mesajlar ile destek veren TRT çalışanları hakkında soruşturma açıldığı haberlerine, kurumdan yanıt geldi. TRT, soruşturma açılan 15 personelin "fikrini açıklama adı altında" suç işlediğini ileri sürdü.

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "TRT'de Gezi kıyımı" başlıklı haberlerin yayınlandığı belirtildi. Gezi Parkı eylemleri sırasında yüzlerce TRT çalışanının sosyal medya aracılığıyla fikrini açıkladığı belirtilen açıklamada, "TRT, fikrini açıklayanı değil, fikri açıklama adı altında suç işleyen 15 personeline soruşturma açmıştır" ifadelerine yer verdi.

Yüksek Disiplin Kurulu ve Teftiş Kurulu soruşturmalarının sürmesine rağmen bazı haberlerde, "kesin kararların açıklandığı" şeklinde değerlendirmelerin yapıldığı belirtilerek, "Soruşturma konusu olan personelimizin sosyal medyada yazdıkları hakaret, provokasyon ve şiddet içermektedir. Sosyal medyada yazılanları, kendi basın kuruluşunda yayınlayabilecek yayıncı varsa biz soruşturma gerekçemizi bir kez daha sorgulayalım" denildi.

Açıklama şunlar ileri sürüldü:

"Kamu çalışanının kanuni sorumlulukları vardır. Yayın yoluyla hakaret, provokasyon, şiddete özendirme yapamaz. Hem kamu çalışanı olmak isteyip hem de sınırsız sorumsuzluk istemek bir tezattır. Milletin vergisiyle maaş alanların kamu kurallarına karşı ayrıca sorumlulukları bulunmaktadır. TRT olarak her fikre saygılıyız ancak kanun sınırlarını zorlayan eylemler için tedbir almamız da bizim kamu zorunluluğumuzdur." (Cnn Türk)