TRT Haber’de çalışan muhabir Elif Akkuş, polisin öldürdüğü 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ardından yazdığı tweet’ler nedeniyle muhabirlikten alınarak teknik servise kaydırıldı.

Konuya ilişkin bianet’e açıklama yapan TRT kaynakları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu nedeniyle isim vermedi; ancak 15 yıllık muhabir Akkuş’un Genel Müdürlükten gelen yazıyla teknik servise gönderildiği bilgisini doğruladı.

“KAYDIRILDIYSA O YÜZDEN DEĞİLDİR”

TRT İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’ndan Hasan Bahçıvan adlı bir yetkili ise Akkuş’un görev yerinin değiştirilip değiştirilmediği hakkında bir bilgisinin olmadığını, bunun için dosyalara bakması gerektiğini, zaten dışarıya bu gibi konularla ilgili bilgi vermediklerini söyledi.

Ancak Bahçıvan daha sonra şunları söyledi:

“Kaydırıldıysa da bu sebepten dolayı değildir. Bu sebepten ötürü personel hareketi olmamıştır. Kaydırıldıysa başka bir sebebi vardır ama onu da sizinle konuşmak durumunda değilim şu an.”

BERKİN İÇİN TWEET’LER

Muhabirlikten teknik servise kaydırılan Akkuş’un söz konusu tweet’lerinden bazıları şöyle:

* Biz sahip çıkamadık Berkin sana, Ali İsmail abine emanetsin bundan sonra... #berkinartikyok

* Berkin'in ölümü yürekte yara ama daha öldürücü olanı, cenazesi Cemevi'nden kalktığı için üzülmeyecek milyonlarcasıyla yaşamak zorunda olmak.

* Utanma yoksa susma da mı yok #BerkinElvan #HoscakalBerkinim #berkinartikyok

* Çocuklar uyurken susulur ölürken değil!

* Çocuğunuz var mı? gözünüzün önüne getirin onu bir an... Şimdi de öldürüldüğünü düşünün... Öyle bir şey işte! #berkinelvan

* Biber gazından bir polis öldü şimdi de... ee onun ailesine yazık değil mi. neden anaların babaların canını yakıyorsunuz ya! Neden!

* Zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok.