Siyasi partilerin mitinglerini ekrana getiren kanal hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TRT'nin siyasi partilerin mitinglerini yayınlarken fırsat eşitliğini sağlamadığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mahmut Tanal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na TRT hakkında yaptığı suç duyurusunda, TRT Haber'in siyasi parti liderlerinin seçim mitinglerine ilişkin gün ve dakika listesini yapan RTÜK uzmanlarının 'ihlal' tespiti yaparak rapor hazırladığını belirtti.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'na işaret edilen suç duyurusunda, siyasi partiler arasında fırsat eşitliğinin sağlanmasının zorunlu olduğuna işaret edilerek şöyle denildi:

"TRT'nin fırsat eşitliğine aykırı davranarak yayın sürelerine uymaması AİHS madde 14 ve Anayasa madde 10'a aykırılık teşkil etmektedir.

Tüm bu hususlar çerçevesinde Türk Ceza Kanunu'nun 122. maddesi uyarınca ayrımcılık suçundan ve 257. maddesi uyarınca görevi kötüye kullanma suçundan dolayı, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmam ve ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili olmam dolayısıyla, özel hukuktan kaynaklanan haklarım saklı kalmak kaydı ile suçu işleyen şüphelilerin kimler olduğu tespit edilerek cezalandırılması için suç duyurusunda bulunma gereği doğmuştur."  (Medyatava)