Hüsnü Mahalli, Akşam gazetesindeki bugünkü yazısında TRT Arapçanın geldiği noktayı yazdı ve başbakana seslendi.

İşte o yazı:

"TRT-6 Kürtçe yayına başladıktan sonra 18 Şubat 2009'da bu köşede yazdığım yazıda acilen bir de Arapça kanalın yayına sokulmasının önem ve gereğini anlatmıştım. 4 Nisan 2010'da TRT Arapça yayına başladığında yine bu köşede yazdığım yazıda (6-4-2010)  bu kanalın nasıl olması gerektiğini anlatmış ve yardımcı olmaya hazır olduğumu söylemiştim. Daha sonra da katkı sağlamak ve kanalı başarılı kılmak için politik bir program hazırlayıp sunmaya başlamıştım. Ancak olmadı.

20 yıllık bir televizyoncu, 34 yıllık bir gazeteci ve Türkiye ile Arap dünyasını bilen biri olarak hiçbir önerim dikkate alınmadı. Kanal Arap alemindeki beklentileri karşılayamadı ve Türkiye'nin tanıtımına olması gereken şekilde katkı sağlayamadı. Bu yetmedi hazırlayıp sunduğum iki program yani Lider Söyleşileri ve haftalık politik tartışma programı aptalca gerekçelerle iptal edildi. Oysa bu iki program seyrediliyor ve televizyona prestij ve saygınlık kazandırıyordu.

Sayın Başbakan bundan emin olmak istiyorsa Türkiye'de yaşamakta olan Araplara ve Arap ülkelerindeki Türk elçilik ve konsolosluklara sordurabilir.  Ama bu kanal böyle devam edecekse Sayın Başbakan'a bir önerim olacak: 
''Lütfen Türkiye'ye ciddi hiçbir yararı olmayan hatta zaman zaman zararı olan bu kanala kişisel ilgi gösterin ve bakın bakalım orada neler oluyor. Gerçekleri ilk elden ve doğru bir şekilde öğrendiklerinizde inanıyorum ki 'Bu kanalı hemen adam edin ya da kapatın' diyerek Kıbrıs'ta olduğu gibi net tavır ve kararlı tutum alacaksınız. Öncesinde ise daha detaylı bilgi isterseniz bende çok var."