Gazeteci Fuat Yaşar hakkında zırhlı polis aracı TOMA önünde fotoğraf çektirdiği için soruşturma açıldı. İfadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne (TEM) çağrılan Fuat Yaşar'a "TOMA önünde poz vererek ne amaçladın" diye soruldu. 

Fuat Yaşar, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Hiçbir amacım yoktu, su sıkmayan TOMA görünce hoşuma gitti" diye yazarak "amacını" açıkladı!

Diyarbakır'da "1HaberVar" isimli internet sitesinde muhabirlik yapan Fuat Yaşar hakkında, kimliği açıklanmayan bir kişinin sosyal medya paylaşımlarını ihbar etmesiyle soruşturma açılmış. 

İhbar üzerine harekete geçen savcılık "örgüt propagandası" iddiasıyla soruşturma baslatmış. Soruşturma kapsamında ifadesinin alınması için TEM'e çağrılan Yaşar'ın soruşturma dosyasına, sokağa çıkma yasakları döneminde yaşamını yitiren sivillerle ilgili yazdığı yazılar ve Yüksekova'da SİHA bombardımanında hayatını kaybeden sivil yurttaş Mehmet Temel'in "terörist" ilan edilmesine tepki gösterdiği sosyal medya paylaşımları da konulmuş.

Ayrıca İdil'de haber takibi sırasında TOMA önünde çektirdiği fotoğraf da dosyada bulunuyor. Yine çalıştığı 1HaberVar'ın programlarını paylaşması da Fuat Yaşar'a suçlama olarak yönetildi. 

Fuat Yaşar, "Örgüt propagandası" iddiasıyla suçlandığım paylaşımlarımın hiçbirinde ne bir örgüt ismi ne de propaganda var. Hepsi ya haber ya da mizah amaçlı yazdığım sözler" dedi. 

Kaynak: Artıgerçek