Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), sabaha karşı Diyarbakır ve İstanbul’daki ev baskınlarıyla gözaltına alınan gazetecilerle ilgili açıklama yaptı.

Ülkenin dört bir yanında patlayan bombaları, Suriye’de süren savaşa Türkiye’nin müdahalelerini hatırlatan TGS, gazetecilerin gözaltına alınmasının gerçekleri gizleme amacı taşıdığını belirtti.

“Gerçekleri gizlemek için gazetecileri hedef alan bir anlayışı kabul etmiyoruz” diyen TGS, sendikanın üyeleri olan Tunca Öğreten ve Ömer Çelik ile gözaltındaki diğer gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR’

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir sabaha daha operasyon haberi ile uyandık. Hedef yine gazetecilerdi. Üyelerimiz Tunca Öğreten ve Ömer Çelik’in de aralarında bulunduğu gazeteciler gözaltına alındı. Gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair bir açıklama yapılmadı.

Türkiye’nin dört bir yanında bombalar patlarken, IŞİD Suriye’de Türk askerini öldürürken, gerçekleri gizlemek için gazetecileri hedef alan bir anlayışı kabul etmiyoruz.
Gazetecilerin yaptığı şey gerçekleri halka ulaştırmaktır. Bu yüzden bir kez daha ‘gazetecilik suç değildir’ diyoruz.   

Gazeteciler Sendikası olarak üyelerimiz Tunca Öğreten ve Ömer Çelik ile birlikte gözaltındaki ve tutuklu tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.
 
Türkiye Gazeteciler Sendikası”