Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Milliyet Gazetesi'nin gazeteciler Mehveş Evin, Kemal Göktaş, Evin Demirtaş ve Sertaç Koç'un işlerine son vermesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Milliyet yönetimi kendine gelmeli" başlığıyla yayınlanan açıklamada, gazetenin iki gün içinde deneyimli 5 gazetecinin işine son verdiği belirtilerek, ülkenin savaş ve seçim gerginliği içerisinde bulunduğu bugünlerde gazetecilerin işten atılmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi. Açıklamada, gazetede 25 kişilik işten atma listesinin daha olduğu bilgilerinin de geldiği aktarıldı.

'GAZETE YÖNETİMİ DERHAL KENDİNE GELMELİ'

Milliyet Gazetesi'nin başyazarı Abdi İpekçi adına verilen ödülü iki defa alan Kemal Göktaş'ın işten atılmasının Milliyet Gazetesi'nin habere ve haberciye olan bakışını ortaya koyduğu ifade edilen açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde sendikamızın da öncülük ettiği Günaydoğu'daki sansürün ortaya çıkartılması için oluşturulan gazeteci heyetinin içerisinde de yer alan Mehveş Evin de İstanbul'a döner dönmez işten atılmıştır. Gazetecileri işten atarak halkın haber alma hakkını engelleyemezsiniz" denildi.

Milliyet Gazetesi yönetimin derhal kendine gelmeye, işten attığı gazetecileri işlerine geri almaya çağıran TGS, şunları aktardı:

"Patron dayatmalarını, işten atmaları ancak bir araya gelerek durdurabiliriz. Bu yüzden tüm gazetecileri TGS çatısı altında bir araya gelmeye davet ediyoruz."