Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası, üç yöneticisi hakkında  11 ay 20'şer gün hapis cezası verilen Birgün gazetesine destek ziyareti yaptı.  Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Barış İnce, Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin ve Sorumlu Müdür Can Uğur’a “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasından 11 ay 20’şer gün verilen hapis cezası ertelenmişti.
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş Birgün Gazetesi’nde İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydın ve Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı ile görüştü.
 
MESLEKTAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Turgay Olcayto, ziyarette şunları söyledi:

“Türkiye’de gazetecilik zorlu bir dönemde geçiyor. Gazeteciler üzerinde çok ağır baskı var. Gazeteler hem siyasi hem de ekonomik baskıyla sindirilmeye çalışılıyor. Şu anda 31 meslektaşımız cezaevinde. Meslektaşlarımıza sürekli dava açılıyor. Gazetecilerin ikinci uğrak yeri adliyeler oldu. Biz meslek örgütleri olarak meslektaşlarımızın her zaman yanındayız.  Umutsuz değiliz.”
 
Birgün Yayıncılık ve İletişim A.Ş. İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydın ise şöyle konuştu:
“Haberlerimiz cezalandırılıyor. Verilen kararlar siyasi ve sindirmeye yönelik. Şu anda Cumhurbaşkanının hakaret iddiası ile basına açtığı 70’e yakın dava var. Bize Cumhurbaşkanına hakaretten açılan dava sayısı ise 12. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla açılan toplam dava sayısının ise 1000’e yakın olduğu belirtiliyor. Bizler her türlü baskıya rağmen gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.”