Hükümet'e yakın Sabah, Star, Akşam, Yeni Akit, Türkiye ve Yeni Şafak yazarları "Kabataş yalanına" sahip çıkarak,  tek başlıkla çıktı: “Diliniz KABA, yüreğiniz TAŞ.”

Gezi direnişi sırasında Kabataş’ta, başörtülü ve kucağındaki 6 aylık bebeği olan Zehra Develioğlu'nu, belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 80-100 kişilik grubun, dövdüğü ve üzerlerine idrarlarını yaptığı iddiasının en önde gelen savunucularından gazeteci Elif Çakır’ın o dönemdeki avukatlarından Fidel Okan, Kabataş’ta öne sürüldüğü gibi bir olay yaşanmadığını söylemesiyle "Kabataş" yalanı bir kez daha gündeme geldi.

Fidel Okan ardından da, açıklamaları nedeniyle kendisine tepki gösteren Elif Çakır’ın “Kabataş Yalancısı” olarak ömrünün sonuna kadar o gelinle beraber anılacağını vurguladı.

Fidel Okan’ın Kabataş saldırısını yeniden gündeme getiren açıklamalarının ardından Elif Çakır AKP hükümetinin havuz medyasındaki yazarlardan bazıları “Diliniz KABA, vicdanınız TAŞ” başlığıyla yayımlanan yazılarında saldırıya uğradığını öne süren Zehra Develioğlu ve Elif Çakır’ı savundu.

Star gazetesinden Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Halime Kökçe, Murat Çiçek ve Saadet Oruç, Yeni Akit gazetesinden Ersoy Dede ve Kenan Alpay, Türkiye gazetesinden Fuat Uğur, Sabah gazetesinden Mahmut Övür, Yeni Şafak gazetesinden Kemal Öztürk, Merve Şebnem Oruç ve Yasin Aktay yazılarında “Diliniz KABA vicdanınız TAŞ” başlığını kullandı.

Abdülkadir Selvi ise tek kelimelik değişiklik  yaptı ve vicdan yerine yürek yazdı, “Diliniz KABA, yüreğiniz TAŞ” başlığını kullandı.

Böylece "Tek Tip yazar" Türkiye medya tarihine geçmiş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet