Taraf gazetesinde istifalar durulmuyor. Bugün gazetenin bir yazarı daha istifa ettiğini duyurdu. Diğer taraftan da gazete, eski yazarlarından birisiyle tekrardan anlaştı.

AMBERİN ZAMAN TARAF'TA

2010 yılında Taraf gazetesinden ayrılarak Habertürk'te köşe yazılarına başlayan Amberin Zaman, gazetedeki son gelişmelerin ardından eski gazetesiyle anlaştı.

Taraf'ta yeniden yazılara başlayacak olan Zaman'ın Haber Türk'teki yazılarına Nisan ayında patronaj kararıyla son verilmişti.

Amberin Zaman, okurlarla köşe yazarı olarak ilk kez 2008 yılında Taraf Gazetesi'nde tanışmıştı.

İSTİFA LİSTESİNE BİR KİŞİ DAHA: FERHAT KENTEL

Bu arada, Amberin Zaman Taraf'a tekrar dönerken, gazeteden bir kişi daha ayrıldı. Gazetenin istifa listesine bir kişi daha eklendi.

Arka arkaya istifaların yaşandığı Taraf Gazetesi'ne bugün de Ferhat Kentel veda etti. 2009 yılının Ekim ayından beri Taraf'ta yazan Ferhat Kentel bugün son yazısını yazdı.

Veda yazısı yazmanın zor olduğunu ifade eden Ferhat Kentel, Taraf gazetesinin kendisinin bir parçası olduğunu yazdı. Gazetede para beklemeden yazdığını ifade eden Ferhat Kentel muhabirlerin paralarını alamadıklarını görmenin yıpratıcı olduğunu belirtti.

Ferhat Kentel son yazısında, Taraf Gazetesi'nde yaşananlara ve Ahmet Altan'ın istifasına anlam veremediğini yazdı.

Kentel,"büyük bir eksiklik ve yoksunluk duygusuyla “şimdilik” ve yarın öbür gün, diğer ayrılanlarla birlikte, yollarımızın yeniden kesişmesini dileyerek ayrılıyorum" cümlesiyle istifasını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Taraf Gazetesi'nde ise Oral Çalışlar, gazetede yaşanan krizin ardından Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifa etti. Çalışlar'ın yerine göreve Neşe Düzel getirildi. (Medyatava'dan derlenmiştir)