Taraf'ı "vatana ihanet" ile suçlayan Başbakan Erdoğan'ın yargıya verdiği talimat hakkında Taraf gazetesinden de suç duyurusu geldi.

Taraf'ın, Gülen Cemaati'ne yönelik ağır yaptırımlar içeren MGK kararını ve fişleme belgelerini yayımlaması hakkında konuşan Başbakan Erdoğan'ın sözleri yargıya taşınıyor. Taraf'a "vatan haini" diyen ve "yargıyı göreve davet eden" Başbakan hakkında Taraf gazetesi Avukatı Veysel Ok, bu hafta suç duyurusunda bulunacak.

"YARGIYA TALİMATTIR"

Başbakan'ın, tarafsız ve bağımsız yargıya müdahale ettiğini belirten Ok, şunları söyledi: "Şu an Taraf gazetesi hakkında MGK, MİT ve Başbakanlık tarafından yapılmış bir suç duyurusu, yani başlamış bir soruşturma var. Böyle bir durumda siyasi iktidarın en büyük gücü olan Başbakan'ın bir miting meydanında, 'Yargı görevini yapmalıdır. Yapmıyorsa anayasayı ihlal eder' demesi direkt olarak yargıya talimattır. Âdil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs suçunu düzenleyen TCK 288. Maddesi, 'Bir olayla ilgili başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' diyor. Bu nedenle, Başbakan'ın sözleri hâkim ile savcıya talimat vermektir ve yargıya yapılmış bir darbedir. Bu ifadeler, 288. madde kapsamına suç teşkil ediyor."

İFTİRA VE HAKARET

Başbakan Erdoğan'ın "vatan haini" sözleriyle ilgili olarak yasal işlem başlatacaklarını da ifade eden Veysel Ok, "Bir gazeteyi, haber yapma hakkını kullandığı ve doğru bir haber yaptığı için hainlikle suçlamak bir iftira ve hakarettir. Biz bu hafta içerisinde Başbakan Erdoğan hakkında, 'Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs', 'İftira' ve 'Hakaret' suçlamasından suç duyurusunda bulunacağız" dedi. (Gazetciler.com)