Takvim'in her gün sürmanşetten verdiği 'emekliye müjde' haberleri sosyal medya konusu oldu. 

Yaptığı haberlerin büyük bir kısmı yalanlanan ve yargı kararları ile de mahkum edilen Takvim, öte yandan ekonomi konusunda hükümetin icraatlarını büyütmek konusunda çaba gösteriyor.

HER GÜN BİR MÜJDE

John Davison Rockefeller'in ölüm döşeğinde iken moralinin bozulmaması için aileye ait gazetede çıkan ve sadece Rockefeller'in moralini düzeltecek haberlerin yer aldığı ve basın tarihine 'pembe gazete' olarak geçen gazeteyi anımsatan Takvim, son aylarda her gün gazetenin sürmanşetinde emeklilerle ilgili mutlaka 'müjdeli' bir habere yer veriyor. Son zamlar, vergi artışı ve artan işsizlik konularına sayfalarını kapatan Takvim, her yıl Ocak ayında yapılan enflasyon oranındaki zam için onlarca kez 'müjde' manşeti atarak emekli ve memurları zamma boğdu.

SOSYAL MEDYANIN DA DİKKATİNİ ÇEKTİ

Bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı Takvim gazetesinde yer alan 'Emekliye müjde' haberlerinden oluşan tweet zinciri dikkat çekti.

 Erdi İrbit‏ ( @Erdirbit ) isimli Twitter kullanıcısı, her gün gazete bayisine giderek Takvim gazetesinin sür manşetlerini fotoğrafladı. Gazetenin haberlerine göre emekliler her gün zam alıyor.