Doğruluğu tartışmalı haberleri araştıran teyit.org sitesi, 'İsa gibi suyun üzerinde yürümeye çalışan papazı timsahlar yedi’ diye yayınlanan haberin doğru olmadığı açıkladı.

Posta, Sol Haber, ABC, Habertürk.tv, Yeni Akit, BirGün, Yeni Şafak, Mynet, Star gibi haber sitelerinde ve sosyal medyada yer alan haberlerde Zimbabve’de ‘İsa gibi suyun üzerinde yürümeye çalışan’ papaz Jonathan Mthethwa’yı timsahların yediği iddia edilmişti.

Teyit.org’dan Tuveyç Timur’un haberine göre, iddia ilk olarak, 18 Şubat’ta National News Bullutin isimli yabancı bir haber sitesinde yayınlanmış. Ancak Independent, DailyMail, Express gibi haber sitelerinde de yayınlanan İsa gibi suyun üzerinde yürümeye çalışan papaz Jonathan Mthethwa’yı timsahların yediği haberi gerçeği yansıtmıyor.

Haberin ilk yayınlandığı yer olan National News Bullutin isimli haber sitesinin “Hakkımızda” bölümüne bakıldığında sitenin bir hiciv sitesi olduğu görülmekte. Yani, Türkiye’deki Zaytung gibi eğlence amaçlı yalan haberler yapan bir site.

Daha önce de bir papazın timsahlar tarafından yendiğini iddia eden benzer bir hikaye 2016 yılında edaily isimli bir internet sitesinde yayınlanmış.