Gazeteci Cem Küçük'ün Mavi Marmara eylemcilerine 'manyaklar' demesiyle başlayan tartışma, Star gazetesinde istifa getirdi. 

Taşgetiren, tartışmaya "AK Parti öncelikle bu çeteleşmiş medyatörlerin kendi imajına el koymasını bertaraf etmeli. İçeriye dönük bu yaftalamaların içerde nifak oluşturacağını, sürekli içerde bir azalma meydana getireceğini, dışardan hiçbir yeni katılım olmayacağını, üstelik iktidar adınaymış gibi kesilen raconların farklı toplum kesimlerinin korkuya kapılmasına yol açacağını unutmamak lazım" ifadesiyle girmişti.

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, çalıştığı kurumdan ayrıldığını duyurdu.

Taş getiren ayrılma gerekçesini şu ifadelerle açıkladı: "Star'dan ayrıldım. Ayrılma gerekçelerimi Es Medya İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar'a aşağıdaki yazıyla bildirdim."

AHMET TAŞGETİREN KİMDİR?

1965 yılında Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nden, 1970 senesinde ise İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nden mezun oldu. Yeniden Milli Mücadele, Pınar, Türk Edebiyatı dergilerinde makaleler yazdı. Bayrak, Tercüman ve Zaman gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Yeni Şafak gazetesinde 10 yıl boyunca baş yazarlık yaptıktan sonra dönemin hükümetini eleştiren bir yazısı yayınlanmadığı için istifa etti. Aralık 2013'te Bugün gazetesinden ayrıldı. Aksiyon dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Burç FM'de günlük yorumlar, Mehtap TV'de ise haftalık program yaptı.

AK Parti hükümeti tarafından Demokratik açılım ve çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyetinde 04 Nisan 2013 - 19 Haziran 2013 tarihileri arasında İç Anadolu bölgesi başkanlığını yaptı. Süreç içerisinde Kayseri, Karaman, Konya, Niğde, Eskişehir, Nevşehir, Kırşehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Ankara'da STK'lar ile çeşitli toplantılar yapıldı.

Taşgetiren 4 yıldır Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyordu.