Doğuş Holding Yönetim kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Star TV, NTV, NTV Spor, Kral TV, Kral Pop, Euro Star, NTV Avrupa’yı satıyor. Kanalların yeni sahibi Katarlı beIN grubu olacak.

Medyaradar’ın haberine göre Şahenk, beIN Grubu yöneticileriyle uzun süredir devam eden görüşmelerin sonunda tüm konularda mutabakata vardı Satış için radyolar konusunda da prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi.

Kral FM, Kral Pop, Kral World ve NTV radyo da beIN’e geçecek. Şahenk, satış sonrası Türkiye’deki tüm beIN hisselerinde yüzde 20 pay sahibi olacak. Şahenk küçük ortak olarak yer alacağı beIN Türkiye’de yönetime karışmayacak.

Ferit Şahenk, TV8’de de Acun Ilıcalı’nın yüzde 30 ortağı ve yönetime karışmıyor. Satışın tam bitmesi ve Rekabet Kurumu’nun onayıyla birlikte Star grubundaki şirketlerin tüm yönetimi de beIN tarafından yeniden organize edilecek.

Lig TV’nin adını beIN Sports olarak değiştiren beIN MEDIA elindeki spor yayınlarının bir kısmını şifresiz kanallarda yayınlamak için temaslarda bulunmuş ve NTV Spor’u satın almak istemişti.

NTV Spor için başlayan görüşmeler daha sonra genişletildi medyadaki en büyük el değiştirme operasyonlarından birine dönüştü. Şahenk’in medyada küçülme kararında ‘Kar elde etmeyen işletmeleri elden çıkarma ya da hisselerini azaltma’ stratejisinin etkili olduğu belirtiliyor. Katarlılar ise şifreli platform dışında da var olmak istiyorlar.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından Katarlıların Star grubunda da yeni bir yapılanmaya gireceği konuşuluyor.