DHA, Twitter hesabının dün gece hacklenmesinden sonra bugün Star gazetesinde yayınlanan, "DHA'dan HDP soytarılığı" başlıklı haberle ilgili şu açıklamayı yaptı:

DHA’nın Twitter hesabının dün gece hacklenmesinden hemen sonra bu saldırı, başta DHA yayın sistemleri olmak üzere Hurriyet.com.tr, CNN Türk, Kanal D gibi kuruluşlarımızdan dakikalar içinde duyurulmuştur. Hacklenmenin hemen ardından kurumumuzu arayan Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık basın müşavirlerine de sözlü bilgi verilmiştir.

Bu tür hacklenme olayı her yayın kuruluşunun böyle zamanlarda başına gelebilecek bir olaydır. Çeşitli kuruluşlara daha önceki yıllarda da yine seçim öncesi yapılmıştır. Önce sosyal medyayı kullanan bazı gruplar ve daha sonra da bir gazete tarafından bu olay, sanki DHA tarafından kasti yapılmış gibi mesnetsiz bir iftira olarak ortaya atılmıştır.

DÜN GECENİN ÖZETİ

Ajansımızın resmi Twitter adresi olan @dhainternet hesabı 06.06.2015 tarihinde, saat 21.43'de hacklenmiştir.

Görevlilerimiz hemen harekete geçerek, söz konusu mesajın kontrolümüz dışında aldığını 21.59’da kamuoyuna duyurmuştur. Twitter Destek merkeziyle yapılan bağlantı ile de hesap bloke edilmiş, yeniden ele alınan denetimle kontrolsüz tweet silinmiştir.

Geçmişte de çok sayıda resmi ve kişisel kullanıcıya yönelen saldırı, bu kez ajansımızı hedef almıştır.

Paylaşımın DHA’dan yapıldığına dair suçlamaya esas olarak gösterilen numara ise bir IP numarası olmayıp, AS (Autonomous Sysyem) numarasıdır. AS, bir IP numarası olmayıp, binlerce IP’yı barındırabilecek IP blokları ağıdır.

UĞUR CEBECİ'NİN AÇIKLAMASI

DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, söz konusu yayınlarla ilgili  şu açıklamayı yaptı;

"Dün gece Twitter hesabımızın hacklendiğini anladığımız an, sistemi askıya aldık ve hızla araştırma yaparken de bunu yaygın bir biçimde kamuoyuna duyurduk. Gelgelelim, bugünkü Star Gazetesi bunu 'DHA'dan HDP soytarılığı' gibi ahlaki olmayan, yayıncılık ve meslek ilkelerine yakışmayan, sadece kasıt amacıyla uydurduğu başlıkla okuyucuları ile paylaşmıştır. Her şeyi Doğan Grubu'na maletmekle ünlü bu gazetenin davranış bozukluğunu anlamaya imkan yoktur. DHA, yayın ilkelerine sımsıkı bağlı, insan hakları başta olmak üzere evrensel değerleri özümsemiş, sadece ve sadece doğru haberi abonelerine tam zamanında iletmeyi hedef seçmiş bir haber ajansıdır. Bu yüzden Türkiye ’de ve dünyada saygın bir yer edinmiştir. Star Gazetesi'nin mahalle kavgasında dahi seçilemeyecek kelimelerle başlık atarak bir kurumu karalama arzusunu şaşkınlıkla karşılıyorum. Bu tür saldırılar, iftiralar elbette DHA’nın doğru, tarafsız ve titiz habercilik çizgisine, marka üstünlüğüne zarar veremeyecektir." (Radikal)