İktidara yakınlığıyla bilinen Star gazetesinde Kemal Gümüş imzasıyla ‘Yeni Haziran’ başlıklı bir haber yayınladı.

Haberde, ilçedeki operasyonlarda görev verilmiş kolluk birimlerinin bir duvara yazdığı ‘Zafer Allahındır’ yazısı önünde oturan, bir yurttaşın fotoğrafına yer verilerek, o kişinin “Allah’a şükürler olsun ki evim yıkıldı. Eğer o evde kalsaydık ve o ev bu süreçten sağlam çıksaydı ne namusumuz kalırdı ne de geleceğimiz” dediği ileri sürüldü.

Söz konusu habere konu edilen Abdulkahar Nas isimli yurttaş DİHA’ya konuştu.

Haberin çarptırıldığını dile getiren Nas, “Söylemediğimiz cümleleri söylemişiz gibi gösteriyorlar. Bunların yaptığı ayıp” dedi.

Kendisine evinin yıkılıp yıkılmadığı sorusunu yönelten Gümüş’e, “Evet görmüyor musunuz? Evimiz yıkılmış, kimse kalmamış içinde, evlerimizi yıkmışlar, bir de üstüne evlere girip eşyaları almışlar, perişan olmuşuz. Karşıdaki ev de bizim. İki aydır, onarmaya çalışıyoruz” şeklinde cevap verdiğini söyleyen Nas, buna rağmen sözlerinin üstüne yeni şeyler eklenerek, yalan söylendiğini ifade etti.

“Kim evi yıkıldığı zaman ‘Allah’a şükür evimiz yıkıldı’ diye tepki verir. Bu akıl işi mi” diye soran Nas, “Ben Allah’a şükür dedim, buna da şükür anlamında. Evim yıkıldı diye Allah’a şükür dememişim. Bunların yaptığı ayıptır, yalandan şunu söylemiş, bunu söylemiş demişler. Cizre’yi yıktılar. Ne sevinmesi! Bu halimizin üstüne bir de bizim hakkımızda yalan yanlış şeyler söylüyorlar” dedi.