Star gazetesi Abdürrahim Karakoç’a ait bir şiirin dizelerini Necip Fazıl Kısakürek’in imzasıyla paylaştı. Gazetenin manşetinde yer alan ve Karakoç’a ait “Ya İslam’la yükselir, ya inkarla çürürsün, bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün…” dizelerinin altına Necip Fazıl’ın imzasının atılması, şairin torunu tarafından da eleştirildi.

Torunu Şeyma Kısakürek sosyal medya hesabından Türkiye Yazarlar Birliği’nin açıklaması paylaştı. Açıklamada “Hele STAR Gazetesinin 15 Aralık 2017 günkü nüshasının manşetindeki “Üstad’a Saygı Gecesi” nin yanındaki “Ya İslam’la yükselir, ya inkarla çürürsün, bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün..” sözünün bile Üstad’a ait olmadığını bilemeyecek kadar cahil, kopyacı, kaba ve ölçü/edep yoksunluğuna ne demeli?” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 2015 yılında katıldığı ödül töreninde “Ne diyor Üstat” diyerek Necip Fazıl’a ait olduğunu düşündüğü, “Bir namazım bir duam bir de eski seccadem. Hepsi hepsi bu kadar, işte benim sermayem “ sözlerini okumuştu. Büyük Doğu Yayınları yöneticisi ve Necip Fazıl Kısakürek’in torunu Emrah Kısakürek ise bu sözlerin ünlü şaire ait olmadığını açıklamıştı.

Kaynak: Gazete Duvar