Türkiye’nin en çok satan spor dergisi 'Socrates', Almanca konuşulan ülkeler için hazırlanan özgün içeriğiyle, Kasım’dan itibaren Avrupa’da da okunabilecek.

Dergi, Can Yayınları tarafından Berlin’de kurulan Socrates Verlag GmbH aracılığıyla Almanya’da piyasaya sürülüyor.

Evrensel'in haberine göre; edebiyat, müzik, tarih ve felsefeden beslenen derinlikli yazılarla ülkemizin spor medyasına yeni bir soluk getiren Socrates, Avrupa’da da aynı çizgide yayın yapacak.

6 AYLIK ÇALIŞMA

Almanca Socrates, Türkiye’de 19. sayısını geride bırakan derginin çevirisinden ibaret değil. Almanca baskı için Almanya ile Türkiye arasında mekik dokuyan uluslararası bir ekip, yaklaşık altı aydır harıl harıl çalışıyor.

Derginin merkezi Berlin’de; baskısı Braunschweig’de, pazarlaması Cromatics tarafından Dresden’de, dağıtımı ise DPV tarafından Hamburg’dan yapılıyor.

Dağıtım ağında Avusturya, İtalya, İsviçre, Portekiz, İtalya ve Benelüks ülkeleri var.

'TÜRKİYE BASININDA BİR İLK'

Socrates Yayınları Genel Koordinatörü Bağış Erten, Türkiye basınında bir ilke imza attıkları için çok heyecanlı olduklarını söyledi. Erten, şöyşe konuştu:

“Türkçe Socrates, sanatı ve felsefeyi de içine alacak geniş bir açıdan bakıldığında sporun ne kadar ilham verici olabileceğini gösterdi. İlk sayısından itibaren çok sevildi, kısa sürede geniş ve çok sadık bir okuyucu kitlesine ulaştı. Almanca Socrates’te de bu anlayıştan hiç taviz vermeyeceğiz. Türkiye’de olduğu gibi, başta kreatif direktörümüz Hüseyin Sandık olmak üzere, önde gelen illüstratörlerle çalışacağız. Tek fark, özel olarak Avrupalı spor severlere hitap eden bir içerik hazırlamamız.”

Almanya’nın saygın spor sitelerinden spox.com’daki görevinden ayrılarak Socrates Almanya ailesine katılan ve derginin Yazı İşleri Müdürü olan Fatih Demireli, “Almanya’da her türlü spor dalıyla ilgili çok kaliteli dergiler var ancak hiçbiri Socrates gibi tüm spor dallarına kucak açan, sporu bu kadar çok boyutlu ele alan yayınlar değil. Almanya’da bu boşluğu doldurmaya çalışacağız” dedi.

Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz ise böyle bir yatırım için Türkiye’deki deneyimlerinin kendilerine cesaret verdiğini belirtti. Öz, “Socrates’i uluslararası çapta okunan bir dergi haline getirmek için elimizden geleni yapacağız, çünkü bu dergi bunu hakediyor. Bize bu cesareti çıkardıkları her sayıyla tekrar tekrar veren tüm Socrates Türkiye ekibine, başta Caner Eler ve Onur Erdem olmak üzere müteşekkirim. Almanya’daki başarımıza göre Socrates, önümüzdeki yıllarda başka dillerde de o dile göre yerelleştirilerek yayınlanabilir.” diye konuştu.

KAPAKTA KLOPP VAR

Almanca Socrates’in ‘başlangıçlar’ temalı ilk sayısının kapağında, Liverpool menajeri Jürgen Klopp var. Bu sayıda, Alman Basketbol Ligi’nin en büyük üç takımının antrenörleri Aleksandar Djordjevic, Andrea Trinchieri ve Ahmet Çakı ile yapılan röportajlar öne çıkıyor.

Socrates Almanya, aynı Türkiye’de olduğu gibi aylık olarak yayınlanacak.