Radikal gazetesinin sevilen yazarı Sırrı Süreyya Önder, 12 Haziran’daki seçimde bağımsız milletvekili adayı olacağını söyledi. Önder, “Aday olursam gazetede yazmayı bırakırım” dedi.

İSTANBUL - Radikal gazetesi yazarı Sırrı Süreyya Önder, Ruşen Çakır’ın hazırladığı “Yazı İşleri” programına konuk oldu.

Daha önce bir köşe yazısında Demokratik Blok’tan bağımsız milletvekili adaylığı konusunda ipuçları veren Sırrı Süreyya Önder, 12 Haziran'daki genel seçimlerde bağımsız aday olacağını NTV ekranında resmen açıkladı.

Önder, kısaca şunları söyledi:

“Milletvekili adaylığım konusunda -başta sen olmak üzere- çok ses geldi. Aday olayım mı Ruşen? (Ruşen Çakır’ın ‘Bence ol’ demesi üzerine). İyi o zaman olalım. Adaylık kesinleşirse sanırım gazetede yazmayı bırakırım. Hem vakit olmaz hem de adil olmaz. Müstear adla yazabilirim.

(Ertuğrul Kürkçü’nün de adaylığının söz konusu olması ile ilgili) Ertuğrul Ağabey’le (Kürkçü) kendimi hiç aynı kaba koymam. Çok büyük bir onurun, mirasın taşıyıcısıdır. Ertuğrul Ağabey’in Meclis’e girmesi gerekir.

'BDP'LİLER SERİNKANLI OLMALI'
Yıllarca ‘silahı bırakın’, ‘Gandi’yi örnek alın’ vb.. dediler, bizzat böyle diyen adam, sivil itaatsizlik konusunda itiraz ediyor. Yapılan iş, aslında bir riyakarlığı ortaya çıkarma sonucunu da doğurdu. Yıllarca Kürtlere neyi yapın dediyseniz onu yapmaya çalışıyorlar. Şimdi ise ‘yapmayın’ diyorlar.

Diyarbakır’da beraber gördük. Bu işin tek kelimelik cevabı yok. (Taş atan milletvekili için) Kolay değil; eline taş alacak, sinirlerine hakim de olamayacak. Barış isteyen herkes, işi bu mecrada tutmak için her şeyi yapmak durumundadır. Oradakilerin daha serinkanlı davranmaları gerekir. Özünün kaybolmaması, başka ağızlara sakız olmaması için. Ama bunlar olacaktır. Bunlar kolay olmayacaktır. 30 yıldır kan revan sürecinden barışın diline geçmek...

Merhameti elden bırakmamak gerekiyor. Sıkıntılı süreçlere baktığımızda, Meclis’te bir gün kendilerini güvende hissedemediler ki... Bir de bunlara yapılanlar, edilenler var. Mazeret midir, değildir. Barışı yapacaksınız iki kamuoyunu da ikna etmeniz gerekmektedir.

'YGS İPTAL EDİLMELİ'
ÖSYM’nin şifre iddialarının ardından YGS’yi iptal etmesi gerekir.

'İMAMIN ORDUSU' BASKINI
(Radikal’de 'İmamın Ordusu' kitabının silinmesi) Yıldırım Türker’in yazısı Radikal özelinde bir yazı değil. Genel tepkisizliğe, hakları unutmuş olmaya bir itirazdı. Kimse buradan okumadı. Bıçağa boynunu uzatan koyun misali olmaya itirazdı. Gözaltına alınırken insanlar ismini bağırırdı.

'DENİZ GEZMİŞ ASLAN GİBİYDİ'
(Deniz Gezmiş Anıtı açılmasıyla ilgili olarak) Fatsa’da da devrimcilere adanan birçok cadde ve sokak vardı. Ama heykel var mıydı bilmiyorum. Heykeli gibi aslının da heybeti var Deniz’in. Gezmiş aslan gibi bir adamdı.”

NTVMSNBC