Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Özgür Gündem gazetesine nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasında görev aldığı gerekçesiyle tutuklama talebiyle hakimliğe gönderilen RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu ile dayanışma açıklaması yaptı.

RSF, temsilcisi Önderoğlu’na koşulsuz destek sundu ve hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini istedi.

‘‘Anti-terör yasalarının bağımsız gazeteciliği baskılamak amacıyla kötüye kullanıldığını’’ söyleyen RSF, Önderoğlu’nun dayanışmak için nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı Özgür Gündem gazetesinin de tam da bu yasaların mağduru olduğunu söyledi.

SORUŞTURMALAR ACİLEN KAPATILMALI”

RSF Doğu Avrupa ve Merkez Asya temsilcisi Johann Bihr, “Erol Önderoğlu, Türkiye’de ifade özgürlüğünün en ön sıradaki savunucusu olarak tüm dünyada tanınıyor. Onun terörizmle suçlandığını ve her zaman ifşa ettiği ihlallerin mağduru olduğunu görmek beklenmedik ve utanç verici bir durum. Önderoğlu ve Özgür Gündem’le dayanışma kampanyasına katılan diğerleri hakkında başlatılan tüm soruşturmaların acilen kapatılması çağrımızı yineliyoruz” dedi.

Önderoğlu, 18 Mayıs 2016’da nöbetçi yayın yönetmenliğini yaptığı Özgür Gündem’deki üç haberden dolayı suçlanıyor.

Aynı zamanda Bianet’in ifade özgürlüğü raportörü olan Önderoğlu, Uluslararası İfade Özgürlüğü Dayanışma Örgütü IFEX üyesi ve 1996’dan beri RSF Türkiye temsilcisi.

Kaynak: Bianet