Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın yayımlanacak kitabıyla ilgili olarak İthaki Yayınevi'nin İstanbul Kadıköy'deki merkezinde polis ekiplerince arama yaptı. Böylece daha basılmamış kitap için baskın yapılan ilk ülke olarak tarihe geçmiş olduk…

Soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın basılacağı söylenen "İmamın Ordusu" adlı kitabının İthaki Yayınları'nca çıkacağı iddiasıyla, yayınevinin Kadıköy'deki merkezine gelen polis ekipleri, söz konusu kitabı aradıklarını belirtti. Yayınevinin eski bürosunda yaklaşık dört saatlik aramadan sonra, yeni büroda da benzer bir arama yapıldı. Ahmet Şık’ın kitap dosyasının olduğu düşünülen bilgisayarlar kopyalandı.

Ahmet Şık’ın Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte yazdığı “Ergenekon'da Kim Kimdir? / Kırk Katır Kırk Satır” adlı kitabı İthaki yayınlarından çıkmıştı.

Aramalarda kitapla ilgili elektronik dokümanlar incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yürütülen soruşturma kapsamında edinilen bilgiye göre İstanbul Özel Yetkili savcılığının talebiyle 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar doğrultusunda İthaki Yayınevinin Kadıköy Bahariye Caddesi'ndeki merkezinde yapılan aramalar saat 01.30 sıralarında sona erdi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda kitap evinde 'İmamın Ordusu' isimli kitapla ilgili dökümanlara el konuldu.

Soruşturma kapsamında gözaltı işlemi yapılmadığı öğrenilirken, yayınevi editörü Ahmet Öz, polisin Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla baskını gerçekleştirdiğini söyledi. Öz, polisin Ahmet Şık'ın kitabının bir kopyasını aldığını ve mailindeki kopyasını da silerek ayrıldığını iddia etti.

Yayınevi sahibi Ünal Koçak ise, aramaların 5 saat sürdüğünü yayınevinin matbaasının da aynı saatlerde polis tarafından basıldığını ileri sürdü.

DEMOKRAT HABER