OdaTV Davası'nda tahliyesine karar verilen gazeteci Nedim Şener, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. Şener tahliye sevincini cezaevi çıkışında kendisini bekleyen yakınlarına sarılarak paylaştı.

 

Cezaevi önünde kendisini bekleyen kalabalık bir basın gurubuna açıklama yapan Nedim Şener tutuklanmasını, 'Dink cinayetinin arka planının karanlık kalmasını isteyen güçlerin komplosu' olarak tanımlarken ilk yapacağı haberin de Dink cinayetiyle ilgili olacağını söyledi.

 

Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim hapishaneye girmemin nedeni Dink cinayetinin arka planını göstermek için hazırladığım kitaptı.

 

Benim ODATV ile bağlantım yoktu; yasadışı bir örgütlenmeyle de bağlantım olamaz. Sizler beni tanıyorsunuz, ben muhabirim. Ben gazeteciyim. Benim o tip bağlantılarım olamaz. İlk gözaltına alınırken 'Hrant için adalet için' demiştim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adalet sağlam durmadığı zaman adalet oluşamaz. Adalete ihtiyacımız var. İşte bu yüzden dolayı mücadelemiz devam edecek.

 

Hrant Dink'i katleden güçler hem özgürlüğümüzü hem de basın özürlüğünü karartmaya çalışıyor. Beni hapise attılar. Gazeteci arkadaşlarımın, sizlerin saysesinde bu komployu boşa çıkarttık." Şener, hapishanedeyken en çok sabahları kızını okula götürmeyi özlediğini söylerken, ilk yapacağı haberin de Dink cinayetiyle ilgili olacağını söyledi ve ekledi: "Sizi şaşırtacağım"


"O POLİSLER, SAVCILAR, HAKİMLER CEZAEVİNE GİRECEK"

Ahmet Şık, cezaevinden çıktıktan sonra sert açıklamalarda bulundu

 

Oda TV Davası'nda yargılanan ve bugün tahliye olan Ahmet Şık, cezaevinden ayrıldıktan sonra ilk açıklamasını yaptı. Ahmet Şık,  "Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Eksik kalmış adalet, hukuk ve demokrasi getirmez. 100 civarında gazeteci içeride. İfade özgürlüğü sadece gazetecilerin sorunu değil. Öğrenciler var, KCK'den tutuklular var. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bu komployu kuran polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek. Bunun mücadelesini vereceğiz" dedi.

 

Ahmet Şık, "komplo"nun arkasında cemaat ve AK Parti'nin olduğunu ileri sürdü.