Hükümete verdiği destekle bilinen Sabah yazarı Sevilay Yükselir dün, Diyarbakır'daki HDP mitingine yönelik bombalı saldırının ardından Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu, AKP'yi eleştirdi. Yükselir, "Bu seçimde AKP, MHP'ye giden oyları çevirirken kendisine gönül bağı olan Kürtlerin çoğunu küstürdü," dedi. Yükselir, AKP'nin "çok ama çok yanlış bir politika izlediğini" vurguladı.

Kendisi de HDP'lilere "provokasyona gelmeyin" çağrısında bulunan "yandaş" gazeteci Yükselir'in açıklamaları şöyle:

"Diyarbakır'lılara geçmiş olsun. Nazar oldu deyip sağduyuyu elden bırakmamak lazım. Kirli emel varsada onun sonuç bulmasına izin vermemek lazım. Çok az kaldı. Çok az... Sonunda #Bariskazanacak İnsanlık kazanacak ve halklar hep kardeş kalacak...

2 insan öldü... 100'ün üzerinde yaralı...Buna rağmen sakin ol Diyarbakır! Sakin ol! Bu seni sokağa dökmek içindi unutma! #BarıșKazanacak.

HDP'lileri sokağa dökmek için yapılan provokasyonlarda amaç HDP'ye baraj aştırtmamak! HDP tabanı bu oyuna gelmemeli! Lütfen!

'İn dağdan silahı bırak, düz ovada siyaset yap' diyorsun. Sonra da 'meclise girersen ben biterim' deyip adama dağı zorluyorsun. Ne bu şimdi?

Bu iktidara Erdoğan'a Kürt Sorununun çözümünde attığı adımlardan dolay tapmıştım.Çünkü benim diyen solcuların yapamadığını yapmışlardı. Ama??

Çok yazık! Biz bu noktaya gelmemeliydik. Erdoğan ve ekibinin Kürt Meselesinde attığı onca devrim niteliğindeki adımlar böyle heba edilmemeliydi.

Yahu herkes oyumu soruyor.Mesele benim oyum mu? Seçimi benim oyum mu belirleyecek?Keşke öyle olsa! Olsa da barış ve halkların kardeşliği kazansa.

Yazın bunu bi kenara! HDP barajı geçer geçemez ayrı konu. Ak Parti bu seçimde çok ama çok yanlış bi politika izledi. Dimyat'a prince giderken Evdeki bulgurdan oldu! MHP'ye giden oyları çevirirken kendisine gönül bağı olan Kürtlerin çoğunu küstürdü. 3-5 milliyetçi oy için değer miydi?"