Silivri Cezaevi’nde bulunan Can Dündar ve Erdem Gül’ü ziyaret eden gazeteci Nedim Şener, yanında cezaevinde yazdığı kitaptan getirdi. Şener kitabı Dündar, Gül ve cezaevi müdürüne verecek.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'e destek amacıyla cezaevi önünde tutulan "Umut Nöbeti" sürüyor.

Nöbeti bugün Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Barolar Birliği 2. Başkanı ve Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Başar Yaltı ile daha önce Silivri Cezaevi'nde bir süre tutuklu kalan gazeteci Nedim Şener devraldı.

Pınar Türenç, Dündar ve Gül dışarı çıkıncaya kadar bu nöbetlere devam edeceklerini söyledi.

Türenç, "Sizi dışarıda bekleyen ve haklılığınıza inanan gazeteci dostlarınız olduğunu sakın unutmayın" dedi.

Başar Yaltı da Dündar ve Gül'ün tutuklanmasını gerektiren hukuksal koşulların oluşmadığını savunarak, toplumun bilgilenme hakkının engellendiğini düşündüklerini söyledi.

ÜÇ KİTAP GETİRDİ
Nedim Şener ise Dündar ve Gül'ün tutuklu yargılanmasına son verilmesini istediklerini kaydetti.

Dündar ve Gül'ün ayrı koğuşlarda yan yana tutulduklarını ifade eden Şener, şöyle devam etti:

"Oysa onların aynı koğuşta kalması en doğal hakları çünkü aynı suçtan yargılanıyorlar. Cezaevinde yazdığım 'Baba Seni Neden Oraya Koydular, Gerçekler Hapsedilemez' adlı kitabımı cezaevi müdürüne, Gül ve Dündar'a hediye etmek için getirdim. Bu kitapta Silivri anılarımı paylaştığım için onlara biraz faydası olur diye düşünüyorum."

Nedim Şener, röportaj sırasında aldığı bir telefon sonrası da, “Hrant Dink iddianamesi kabul edilmiş. Ben şuna seviniyorum; Hrant Dink cinayetini araştırdığım için, polislerin kurduğu bir komplo sonucu buraya gelmiştim. Bu ilahi bir adalet. Gözaltına alındığımda ‘Hrant için adalet için’ diyerek evden ayrılmıştım. Buradan çıktığım gün de ‘Hrant Dink için adalet için’ diye bağırmıştım. Bugün Can ve Erdem için buraya geldiğim an aldığım mesaj, Hrant Dink iddianamesinin onaylandığı oldu. Bunda büyük bir adalet işareti görüyorum ” dedi.

Türenç, Yaltı ve Şener, daha sonra kitapların Dündar ve Gül'e verilmesi için cezaevine girdi. (NTV Haber)