BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Amerika gezisi dönüşü Ali Kırca'yla tartışması dün geceye damgasını vurdu.

 

SKY Türk ve Show Tv ekranlarında canlı olarak yayınlanan Siyaset Meydanı'na konuk olan Selahattin Demirtaş, ABD dönüşü Kırca'nın sorularını yanıtladı.

 

Kürt sorunu üzerine ABD'de yaptıkları temaslar hakkında bilgi veren Demirtaş, konu PKK'ye silah bırakma çağrısına gelince ekranda Ali Kırca ile sert bir polemiğe girdi.

 

CANLI YAYINI GEREN TARTIŞMA

Selahattin Demirtaş devletin yıllardır PKK'ye silah bırakma çağrısında bulunduğunu ifade ederek, hükümetin yeni çözümler üretmesi gerektiğini söyleyince Ali Kırca'dan itiraz geldi. Kırca, “devletin eli silahlı terör örgütü karşısında ateşkesi sağlamayacağını” savununca ikili arasında hayli sıcak bir tartışma yaşandı.

 

DAĞDAKİ PKK'Lİ ASLA TESLİM OLMAMALI

PKK'niın silah bırakması gerektiğini savunan Kırca'nın önerileri üzerine Demirtaş hem PKK'ye hem de hükümet/ordu kanadına eylem ve operasyonların durdurulması çağrısında bulunurken 'Açıkça söylüyorum, dağa çıkmış bir PKK'li asla teslim olmamalı. Soruna çözüm bulunana kadar da  eylem yapmamalı. Asker, polis, korucu, sivil, hiç kimseye karşı silahlı eylem yapmamalı... Bu çağrıyı açık yapıyorum. Bu çağrıyı ciddiye alsınlar. Buna karşı eylemsizlik pozisyonuna geçen PKK'ye asker operasyon yapmasın. Ki biz siyaseten çözüm için uğraşalım. Ama ben pişman olduk teslim olun demem. Pişmanlık onur kırıcı bir şeydir. Siz yapar mısınız bunu... Devlet pişman oldu mu ki bu sorunu bu hale getirirken. Şiddetsiz, silahsız çözülmeli bu sorun. Hükümet anlaşılır somut projelerle bu sorunu çözmeli, PKK de bu çözüme imkan sağlamalı' dedi.

 

Demirtaş ile Kırca arasındaki canlı yayın gerginliği Ali Kırca'nın "ben sorularımı açıkça sordum" diyerek konuyu değiştirmesi ile sona erdi. Kırca konuyu tiyatroların özelleştirilmesi ve spora çekerek durumu toparlamaya çalıştı.

 

ALİ KIRCA TT OLDU

Ali Kırca’nın bir gazeteci gibi değil de tartışmanın tarafı gibi davranması izleyicileri çileden çıkardı ancak Selahattin Demirtaş sabırla hepsine yanıt vererek takdir topladı.

 

İzleyicilerin Ali Kırca’nın taraflı tutumunu protestosu Twitter’da TT (Trending Topics - Popüler Konu) olmasına neden oldu. İşte o mesajlardan bazıları:

 

Ali Kırca'nın bu sözde objektif, babacanımsı çokbilmişliği, fena halde itici.

 

Ali Kırca ezbere bağladı. Demirtaş Olgun adam neyse ki.

 

"Hâlâ asimilasyon sözcüğünün kullanılması biraz haksızlık olmuyor mu?" diyor Ali Kırca... OHAA.. Şaka gibi :)

 

Ali Kırca, programcı değil; tartışmacı gibi...

 

skyturk'te ali kırca sorularıyla selahattin demirtaş'ın sabır taşı olduğunu kanıtlıyor

 

konuk demirtaş olunca ali kırca gazeteci olduğunu unuttu. bir sus da dinle yahu...

 

25 dakikadır Demirtaş seni efendiliğini bozmadan tokatlıyor oturduğu yerden, ben utanıyorum burada Ali Kırca, senin yüzün kızarmaz mı hiç?

 

ali kırca 20 yıl önce susurlukçular devrinde bile daha ileri noktadaydı, hükümetin medyaya yaydığı korku ertürk yöndem çizgisine getirmiş

 

Ali Kırca sanırım bu akşamki programa gelmeden önce İdris Naim Sahin ile tavla oynayıp kımız icmiş.. Kendisinin Türkçülük gunünü kutluyorum

 

ali kırca TT oldu, selahattin demirtaş olacak değildi ya? günün kahramanı! idris naim seninle gurur duyuyor:)) hadi bi de takla at bakiim:)

 

ali kırca bugün kendini bitirmeye mi karar verdi acaba? ya da başka bir dünyaya açılmaya mı? samanyolu'na anchormen mi olacak ne?