ByLock'un kuruluşundan bu yana patentini elinde bulunduran David Keynes ile İsmail Saymaz'ın yaptığı röportaj sonrası Hürriyet gazetesine soruşturma açıldı.

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Twitter hesabından,"İstanbul Başsavcılığı, Hürriyet'in bylock haberi ile ilgili soruşturma başlattı!! Bu haber proje haberidir! Yeni bir oyunun parçası!!" dedi.

Saymaz soruşturma açılmasının ardından Twitter hesabından açıklama yaptı.

'DEVLETİN BULMASI GEREKEN KİŞİYİ BULMAK'

Hürriyet'e soruşturma açılmasının ardından By Lock haberini yapan Gazeteci İsmail Saymaz kendi Twitter hesabından açıklamarda bulundu.

Saymaz "By Lock'un FETÖ'nün örgütsel haberleşme aracı olduğuna delil sunan haberimize 'delil karartma' suçundan soruşturma açılıyor. Hale bak... Suçumuz nedir? Devletin bulup sorgulaması gereken kişiyi bulup görüşmek. Savcılığa By Lock - FETÖ bağına ilişkin en ciddi kanıtı sunmak..." dedi.

'ÖMRÜM FETHULLAHÇI SAVCILARIN AÇTIĞI DAVALARDA İFADE VERMEKLE GEÇTİ'

Saymaz, "Burada asıl amaç, By Lock'un sahibi David Keynes'in tıpkı Adil Öksüz gibi, üstelik darbeden 20 gün sonra ülkeden çıkması gerçeğini örtmektir" ifadelerini kullanırken "Benim mesleki ömrüm, fethullahçı savcıların açtığı davalarda ifade vermekle geçti. ben ne o gün yıldım, ne de bugün yılarım. Benim için asıl beraat makamı, evladı olmaktan onur duyduğum bu halkın vicdanıdır. Allah utandırmasın" dedi.

HEDEF GÖSTERİLDİ

Hükümete yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Twitter hesabından Savcılığın harekete geçtiğini duyurarak "İstanbul Başsavcılığı, Hürriyet'in bylock haberi ile ilgili soruşturma başlattı! Bu haber proje haberidir! Yeni bir oyunun parçası"diye yazdı.

(Kaynak: BirGün)