AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in 'dekolte' ile ilgili sözlerinin ardından, sunucu Gözde Kansu ATV'de sunduğu 'Veliaht' adlı programdan kovulmuştu. Dekolte tartışmaları ise devam ediyor.

Hüriyet gazetesinin 9 Ekim tarihli başsayfasında Gözde Kansu’nun kovulmasıyla ilgili olarak “Dekolte krizi büyüyor” başlığıyla yayımlanan haberinde “Sosyal medya dün ATV’deki ‘Veliaht’ adlı yarışmanın sunucusunun işine son verildiği iddiasıyla çalkalandı. Ancak iddia henüz yetkili bir ağızdan doğrulanmadı” ifadeleri kullanıldı.

YAPIMCI KURULUŞ: ALAKASI YOK

 Öte yandan, aynı gün bir açıklama yapan yapımcı şirket, Gözde Kansu’nun kovulmasının Hüseyin Çelik’in açıklamalarıyla ilgili olmadığını savunmuştu.

SABAH: BAYAT OYUNLARI MİLLET YUTMUYOR

Yapımcı şirketin, “İşten çıkarma kararını daha önceden almıştık” açıklamasının ardından Sabah gazetesi dün Doğan Grubu'na sürmanşetten yanıt verdi. ATV'nin ve yapımcı şirketin "Dekolte değil kötü performans yüzünden kovduk" iddiasını hatırlatan Sabah “Bayat oyunları millet yutmuyor” başlığıyla verdiği cevapta, “Doğan Grubu medyası habercilikte ve reyting yarışında nal toplamaya başlayınca çamur atma politikasına geri döndü" dedi.

Kanal D'nin reytinglerde başarılı olamadığı için ATV'ye 'çamur' attığını öne süren Sabah gazetesi ilginç bir misilleme de yaptı. Hıncal Uluç'un, Erman Toroğlu'nun Hürriyet'ten Aziz yıldırım'ın isteğiyle kovulduğu iddiasını konu alan yazısı sürmanşetten anons edildi. Hıncal Uluç'un Erman Toroğlu’nu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kovdurduğu iddiasına yer verdiği yazısı içeriği, sunuluşu ve zamanlaması ile Sabah'ın Hürriyet'e misillemesi olarak yorumlandı.

HÜRRİYET: MEDYA SAVAŞINA GİRMEYİZ

Sabah'ın dekolte krizi için sürmanşetten suçladığı Hürriyet bugünkü başsayfasından bir yanıt verdi ve "Medya savaşı tuzağına düşmeyiz" dedi.

Gazete, 'Hürriyet Dünyası' imzasıyla yayınladığı yazıda Sabah'ın ismini kullanmadan suçlamalara cevap verdi. Açıklamada "Hürriyet, kamuoyunu ve okuru bilgilendirme görevini hakkıyla yerine getirdi." vurgusu yapıldı.



Hürriyet'in Sabah'a cevabında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Kıyafeti nedeniyle tartışılan ve işinden olan TV sunucusu Gözde Kansu haberini veren Hürriyet Dünyası dün bir gazete tarafından seviyesiz bir üslupla eleştirildi.

Ülke gündemine giren, tartışılan ve bu nedenle Habertürk, Milliyet, Vatan gibi gazetelerin de geniş yer verdiği haberden ötürü sadece Doğan Medya Grubu’nu hedef alan saldırıları anlamakta zorlandık.

Hürriyet Dünyası olayın tüm tarafları ile konuşarak habercilik yaptı.

Hürriyet Yazarı Ayşe Arman, Gözde Kansu ile görüştü, dekolte tartışmasına yol açan sözlerin sahibi siyasetçi Hüseyin Çelik ve yayıncı kanalın açıklamaları dengeli bir şekilde verildi.

Hürriyet, kamuoyunu ve okuru bilgilendirme görevini hakkıyla yerine getirdi.

Eğer maksat bir medya savaşı açmaksa bu kavgaya girmeyeceğimizi açıkça ilan ederiz. Hürriyet 65 yıldır olduğu gibi habercilik ve etik ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam edecektir.

Saygılarımızla,

Hürriyet Dünyası."

ERDAL ŞAFAK: KADIN BEDENİ ÜZERİNDEN SİYASİ DALAVARE

Hürriyet’in Gözde Kansu’nun kovulmasıyla ilgili yaptığı haberleri ve Ayşe Arman’ın röportajını eleştiren Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, bugün yayımlanan yazısında ‘dekolte krizi’ne değindi.

Erdal Şafak’ın “Anlayana” başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

“Hem kadının onurundan dem vuracaksın, hem de kadının bedeni üzerinden bel altı, affedersiniz, göğüs altı vurmaya kalkışacaksın.

Hem kadın haklarından ve özgürlüklerinden dem vuracaksın, hem de bunları sadece bedenini açma hakkı ve özgürlüğüne indireceksin.

Hem kadının cinsel istismarından yakınacaksın, hem de bu istismarın en dik alasını yapacaksın.

Hem de hiç utanmadan. Hiç sıkılmadan. Hiç yüzün kızarmadan.

Biz kadının özgürlüğünden dilediğince öğrenim görme, iş hayatında hak ettiği yerini alma, yaşamın her alanında erkekle eşit haklara sahip olma, erkekle eşit kriterlerde değerlendirilme gibi çağdaş ölçütleri anlıyoruz.

Biz kadının bedeninin değil, kafasının, beyninin, birikiminin, yeteneklerinin önemsenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Biz eşimize, annemize, kız kardeşimize, gelinimize nasıl bakılmasını, nasıl davranılmasını istiyorsak, tüm genç kızlara ve tüm kadınlara da öyle davranılması gerektiğine inanıyoruz.

Kadının sadece bedeniyle ilgilenenleri biz, maço, seks bağımlısı, ahlaki değerleri aşınmış kişiler olarak görüyoruz.

Kadının beyniyle, birikimiyle, yetenekleriyle ilgilenenleri ise çağdaş dünyanın erdemli insanları olarak kabul ediyoruz.

Biz kadın bedeni üzerinden gazetecilik yapmayı özgürlük ambalajına sarılmış gayrı ahlaki zihniyet olarak algılıyoruz.

Hele kadın bedeni üzerinden siyasi dalavere çevirmeyi, mesleğin en utanç verici versiyonu olarak değerlendiriyoruz.

Biz bekâr odalarına değil, evlere giren gazete olmayı tercih ediyoruz. Hep de öyle kalacağız."

SABAH’TAN BİR HAMLE DAHA: TOROĞLU’NU KOV REKLAMI BAS

Hürriyet’in açıklamasının ardından Sabah gazetesi internet sitesinden, Erman Toroğlu’nun "Hürriyet'ten reklamda oynadım diye kovuldum. Beni kovdukları reklamları kendileri gazeteye basıp para kazandılar" iddiasını hatırlatarak, “Adamı kov, reklamı bas” başlığıyla bir haber yayınladı. (T24)