Dünya'nın önemli merkezlerinden yayın yapan Rusya'nın Sesi Radyosu, Türkçe içeriğini artık İstanbul'dan üretecek.

Radyo Program Yapım Ofisi'nde FM bandından günün belirli saatlerinde haber ve müzik içeriğiyle hizmet verecek.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun Türkçe içeriğini İstanbul'da üretmeye başlaması düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Radyonun Güneşli'deki Program Yapım Ofisi'ndeki basın toplantısına Rusya Başbakanı Viladimir Putin'in Basın Danışmanı Dimitry Peskov, Rusyanın Sesi Radyosu Başkanı Adrey Bystritzkiy, Radyo Kuzey Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kılınç ve radyo çalışanları katıldı. Toplantı öncesi Putin'in danışmanı Peskov radyoda bir programa katıldı.

Program sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Peskov, Rusya'nın Sesi Radyosu'nun uzun yıllardır dünya çapında yayın yaptığını söyledi. Radyo'nun bundan önce AM diye tabir edilen eski bir teknolojiyi kullandığını aktaran Peskov, "Artık bu teknolojileri kimse kullanmıyor dünyada ve FM bandından yayın yapabilmek için bütün dünyada çaba harcıyor. İstatistiklere göre bugünkü insanlar FM ile yaşıyor. Arabalarda zaman geçiyor, trafikte kalıyor, saatlerce FM dinliyor. Evde ofiste her yerde FM dinliyor. Bu çok gelişmiş bir formattır. Halka ulaşabilmek ve Rusya'yı daha objektif bir şekilde anlatabilmek için FM altın bir fırsattır" dedi.

Radyoda ana unsurun haber olacağını belirten Peskov şöyle konuştu: "Şimdi tabiî ki ana unsuru haberler olacaktır. Benim beklediğim budur. Çünkü haberler benim için çok daha önemli. Ama bugün sadece haberlerle dinleyicileri tatmin etmek mümkün değil. İnsanlar eğlence de ister, haber de ister. Bu iki format arasında bir denge bulunduğunda o zaman ilgi çekici bir istasyon olacaktır. Benim bildiğim kadarıyla en büyük kısmı müzik ve biraz daha az hacimde haberler ama ümit ederim ki bu haberler gerçekten ilginç ve canlı haberler olacak. "

Rusya'nın Sesi Radyosu haftanın 7 günü yayın yapacak. Saat 15. 00'da haberler ile başlayacak yayın, günün yorumu, Rusya'da ve dünyada bugün, Rusça dersinin ardından haberler ve yorumlar ile 16.10'da son buluyor. Başta Washington, Newyork olmak üzere Londra, Hindistan, Bağdat ve Kabil gibi kritik bölgelerde yayın yapan radyo Türkçe içeriğini gün geçtikçe geliştirerek müzik yayını da yapmayı hedefliyor.

RUSYA'NIN SESİ'NDE YENİ İSİMLER

İstanbul'daki Kuzey Radyo'nun frekansı üzerinden yayın yapacak olan ve Hakan Aksay'ın yöneteceği radyonun kadrosuna, Lube Ayar, Aydın Engin ve Doğan Akın da katıldı.