Ruşen Çakır'dan Taraf'ın emniyet kökenli yazarına sert eleştiri: "Barış olmayacağını ilan etmiş insanların analizden hiçbir şey olmaz."

TVNET ekranlarında yayınlanan, Veyis Ateş'in hazırlayıp sunduğu Habere Bakış programının konuğu Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır'dı. Çakır, Taraf Gazetesinin emniyet kökenli yazarı Emre Uslu'yu sert sözlerle eleştirdi.

"ÇÖZÜLSÜN İSTİYOR MUYUZ İSTEMİYOR MUYUZ?"

V. Ateş: Üç ihtimalden bahsediliyor. Birincisi muhtemel barış olasılığı artıyor ve bu da üçüncü aktörleri rahatsız ediyor. İki PKK içinde ciddi bir yarılma yaşanıyor ve bu yarılmada infazlara neden oluyor. Eğer infazların barış süreciyle ilgisi yoksa (ki muhtemeldir) örgüte yönelik Avrupa'da yapılan operasyonlar nedeniyle iç çatışmalardan kaynaklanıyor olabilir diyor Emre Uslu, nasıl değerlendiriyorsunuz?

R. Çakır: Hiçbir şey demiyorum. Hiçbir şey... İyi niyetli değil. Zaten başından itibaren bu olayın olmayacağını ilan emiş insanların süreci sabote etmek için yaptıkları analizden hiçbir şey olmaz. Üzerinde konuşmaya bile değmez. Yani önemli olan burada bir irade var. Ve artık bu iş çözülsün diyor muyuz demiyor muyuz? Olay bu kadar net!

V. Ateş: Olay bu kadar basit mi?

"HAYALİME LİMON SIKILMASINA MÜSAADE ETMEM"

R. Çakır: Olay çıktı ortaya herkes heyecanlandı. Herkes umutlandı. Bir hayali paylaşmayan insanların benim hayalimin üzerine limon sıkmasına niye müsaade edeyim ki? Boşuna umutlanmayın diyenlerle konuşacak bir şeyim yok.

V. Ateş: Açıktan gidelim Emre Uslu hayalinize limon sıkan bir insan mı?

Ruşen Çakır: Başkaları da var. Yıllarca devlet onların istediği çözümleri uyguladı. Silahlanma, güvenlik anlamında. Hiçbir şey olmadı. Şunu anlamak ve kabul etmek gerek; bu hareketin çok ciddi bir tabanı var. Alınan oylar ortada. Türkiye toplumsal ve siyasal bir olayla karşı karşıya...

"SÜRECİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞANLAR TÜRKİYE'YE ZARAR VERİYOR"

Bu olayı bir provokasyon olarak sunanlar Türkiye'ye büyük zarar veriyor. Fethullah Gülen ve Cumhurbaşkanı'nın son açıklamalarına dikkat çekiyorum. Ne diyorlar? Türkiye'yi çok büyük tehlikeler bekleyebilir. Bunlar ki Fethullah Gülen'e bile hakaret ettiler sırf böyle bir açıklama yaptığı için. Burada akıl var mantık var. Devlet yıllarca operasyon yapıyor, hapisler, cezalar ama PKK bitmiyor. Olay artık bölgesel bir olay olmuş. Böyle bir yerde hala kalkıp "bu ne ki zaten" deyip geçiştirip iyi niyetle kendilerini ortaya koyan insanları eleştirmenin ne anlamı var? Zaten başından bu olay olmaz deyip ondan sonra da her olan provokasyonda biz zaten demiştik demenin bence bir anlamı yok. (Gazeteciler.com)