TRT Müzik’te yayınlanan 'Müziğin Tutkusu' programında sunucu Mustafa Keser’in "vibratör gibi adamız" sözleri RTÜK'te de tartışma yarattı.

RTÜK Üyesi Ali Öztunç, konunun Üst Kurul’da değerlendirilmesi için başkanlık makamına başvurdu. Öztunç, başvurusunda şunları vurguladı:

“TRT Müzik’te 29 Haziran’da yayınlanan ‘Müziğin Tutkusu’ programında canlı yayına telefonla bağlanan bir izleyicinin ‘Bütün yorgunluğumuzu alıyorsunuz’ sözlerine karşılık olarak ‘Demek ki bir işe yarıyormuşuz. Vibratör gibi adamız’ şeklinde cevap verdiği görülüyor. Yayında kullanılan ifadenin ‘yayınlar genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz’, ‘dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez’, ‘radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz’ şeklindeki yayın hizmet ilkeleri yönünden değerlendirilmesi ve yapılacak inceleme sonucunda gerekli yaptırımın uygulanması gerekmektedir.” (Hürriyet)